The Hardt tr?id=338928643312774&ev=PageView&noscript=1 Alpine Barn Apartment (2015) by OFIS Architects Architecture conversion Interior Design Landscape Minimal patterns Wood  Tomaz Gregoric Slovenia OFIS Architects lighting   Image of tr?id=338928643312774&ev=PageView&noscript=1

Alpine Barn Apartment (2015) by OFIS Architects

Alpine Barn Apartment (2015) by OFIS Architects located in Municipality of Bohinj, Slovenia | The Hardt

 

Alpine Barn Apartment (2015) by OFIS Architects located in Municipality of Bohinj, Slovenia. Traditional landmarks creating a Slovenian countryside also include different types of farmhouses, hayracks, and barns. Unfortunately, many of these no longer serve its purpose, therefore are mostly in poor condition, non-maintained and often simply destroyed and replaced with generic housing. Only by embracing the traditions that have been passed on to by their ancestors ensure that the Slovene vernacular architecture* survives not just as a national symbol, but also an integral part of the Slovenian rural lifestyle.

*a category of architecture based on local needs, construction materials and reflecting local traditions

Old Barn Revitalization.

 

 


 

The concept converts an old barn into a loft apartment by leaving the original exterior appearance intact in contrast with creating a new internal wooden shell. Originally, ground floor served as a stable for stock and upper level for drying and storing hay and farm equipment. The existing ramp, which leads to the wooden deck above cattle area – is kept and serves as the main entrance to the new gallery apartment. The former external storage area next to the entrance is converted into the porch overlooking the Alps. All external wooden cladding and concrete roof slates are maintained, the only intervention is perforations into wooden parts behind internal windows and opening of the front porch. Along the main volume between each existing wooden structure, the line is positioned living area, dining and raised bedroom. The auxiliary spaces like wardrobe, bathrooms, sauna, fireplace, and kitchen are packed inside the service box displaced on the side behind the wall created by vertical planks. The guest bedroom is created above the terrace, opened as a gallery towards the main living space. All internal shell (floors, walls, furniture) is made by deep-brushed local spruce.

 

© Tomaz Gregoric

 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 

 


Previous

Next

Submit a Comment

MENU
SEARCH
The Hardt THE HARDT NEW LOGO Alpine Barn Apartment (2015) by OFIS Architects Architecture conversion Interior Design Landscape Minimal patterns Wood  Tomaz Gregoric Slovenia OFIS Architects lighting   Image of THE HARDT NEW LOGO
The Hardt THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142 Alpine Barn Apartment (2015) by OFIS Architects Architecture conversion Interior Design Landscape Minimal patterns Wood  Tomaz Gregoric Slovenia OFIS Architects lighting   Image of THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142

Subscribe To My Newsletter

If you enjoy your privacy (like myself) then feel free to skip signing up. I'm just grateful to have you on my site. If you'd like to stay up to date on the things I am working on/towards please feel confident in that you will not get spammed. Ever. Anyways, thanks for stopping by.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This