Casa C (2012) by Camponovo Baumgartner Architekten

Situated in the mountain area of Reckingen-Gluringen, Switzerland, Casa C (2012) by Camponovo Baumgartner Architekten | The Hardt 

 

Casa C (2012) by Camponovo Baumgartner Architekten switzerland Reckingen-Gluringen lighting Jose Hevia Camponovo Baumgartner Architekten 2012

© José Hevia

Situated in the mountain area of Reckingen-Gluringen, Switzerland, Casa C (2012) by Camponovo Baumgartner Architekten. The 100-year-old “Casa C” is located in the center of Reckingen, facing the church. Reckingen is a typical settlement in this mountain valley. The small-scaled barns form a landscape of close-standing, dark wooden buildings with narrow alleys in between. There are only a few stone buildings, among them, the white plastered baroque church. The churches scale is enormous, compared to the wooden barns. The barn consists of two units. Structurally, each of the units utilities the traditional layout of the barn, with a lower floor, formerly used to house animals, and an upper floor, formerly used as a hayloft.

 
Casa C (2012) by Camponovo Baumgartner Architekten switzerland Reckingen-Gluringen lighting Jose Hevia Camponovo Baumgartner Architekten 2012

© José Hevia

The new weekend house was conceived as a building inside the hay lofts. The inner facade is twice detached from its outer shell. Thus, two non-heated alcoves are developed, one in each hayloft, exposing the original height and wood-structure of the space. One of them serves as an entrance space, the other is in front of the living room and can be used as a Loggia. The inner facades were generously glazed to visually enlarge the living room to the exterior facades and to create a connection between the old and the new elements.

Casa C (2012) by Camponovo Baumgartner Architekten switzerland Reckingen-Gluringen lighting Jose Hevia Camponovo Baumgartner Architekten 2012

© José Hevia

The open stairs, in former times used to bring the hay from above to the barn below, serves today as the entrance stair for the house. The holiday unit consists of undulating living space and small kept private rooms. The historic wall, in the middle of the house, is twice removed. A spiral path rises through rooms with different size, hight, and orientation and connects the two floors. This area offers great views of the mountains. The sleeping rooms are joined as niches to the living space. Finally, the doors and the cupboards are integrated into the walls. The construction consists entirely of wood. The floor is made of native larch, the walls and ceilings are made of a high-quality birch inlay, which contrasts the dark old wood oft he “log house“ facade. The roof is newly covered with larch shingles. All the surfaces are untreated and exposed to natural deterioration.

 

 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

Previous

Next

MENU
SEARCH
Casa C (2012) by Camponovo Baumgartner Architekten switzerland Reckingen-Gluringen lighting Jose Hevia Camponovo Baumgartner Architekten 2012

Follow this blog

Get a daily email of all new posts.


Send this to a friend

Hi, this may be interesting you: Casa C (2012) by Camponovo Baumgartner Architekten! This is the link: https://thehardt.com/architecture/casa-c-2012-by-camponovo-baumgartner-architekten-2/