Casa Cabo de Vila by spaceworkers located in Bitarães, Portugal

Casa Cabo de Vila by spaceworkers located in Bitarães, Portugal | The Hardt

 

 

Casa Cabo de Vila by spaceworkers located in Bitarães, Portugal. The 3,659 ft² (340 m²) home was completed in 2015 the shape manifests through two concrete slabs with its concave sides, allowing a light glass and wood wall to unroll between them, which in a positive and negative game let the interior of the house communicate with the exterior.  Cabo de Vila is a house for a young couple that wanted a house that doesn’t look like a regular house. When we first meet the place for the house, the approach to the location gives us the central mote for the project. We wanted a shape that can fill the void left by the valley and at the same time, we wanted this new shape to embrace and reflects the surrounding green areas giving its users a special perspective on the landscape

 

 

Inside, the house reflects the way of living of his owners. The central courtyard welcomes anyone who enters the house and organizes all the common spaces around it like a no end space. Here, there are no barriers between the different spaces, only an organic geometry that establishes hierarchies between them and that allows mutual visual contact. The private spaces of the house are hidden behind a curtain wall that surrounds the courtyard as well as the garage and the service areas. Like in the common areas the main bedroom is a fluid space without doors, where the hierarchy of the relations between the closet the bathroom and the sleeping area shapes the space.  With raw materials inside and outside, the house establishes a perfect connection with the surroundings ready to grow hold with nature.

 

 

© Fernando Guerra | FG + SG

 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

Previous

Next

MENU
SEARCH
The Hardt THE HARDT NEW LOGO Casa Cabo de Vila by spaceworkers located in Bitarães, Portugal Architecture Concrete Courtyard Decor Design Glass Interior Design Landscape Minimal Modern Video View  spaceworkers portugal Fernando Guerra | FG + SG Bitarães   Image of THE HARDT NEW LOGO
The Hardt The Hardt Logos 1110 copy Casa Cabo de Vila by spaceworkers located in Bitarães, Portugal Architecture Concrete Courtyard Decor Design Glass Interior Design Landscape Minimal Modern Video View  spaceworkers portugal Fernando Guerra | FG + SG Bitarães   Image of The Hardt Logos 1110 copy

Search

The Hardt THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142 Casa Cabo de Vila by spaceworkers located in Bitarães, Portugal Architecture Concrete Courtyard Decor Design Glass Interior Design Landscape Minimal Modern Video View  spaceworkers portugal Fernando Guerra | FG + SG Bitarães   Image of THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142

Subscribe To My Newsletter

If you enjoy your privacy (like myself) then feel free to skip signing up. I'm just grateful to have you on my site. If you'd like to stay up to date on the things I am working on/towards please feel confident in that you will not get spammed. Ever. Anyways, thanks for stopping by.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This