Chalet Val D’hérens (2013) by Savioz Fabrizzi Architectes

Situated in Saint-Martin, Switzerland, Chalet Val D’hérens (2013) by Savioz Fabrizzi Architectes | The Hardt

 

Situated in Saint-Martin, Switzerland, Chalet Val D’hérens (2013) by  Savioz Fabrizzi Architectes. Located in val d’hérens, the new building, facing due south, enjoys an open view of the valley. The sloping plot offers a natural plateau at its top. Consequently, the building sets up on this flat area, avoiding major land modifications. The volume is opening out in facets turning towards the major points of view: the village northwest, the valley and the Alps south and east. Inside the chalet, the wood on the walls and the woodworks lead to a warm atmosphere, contrasting with the concrete of the central core. This facade modeling can be read in the inner spaces, which are facing every direction. On the ground floor, the daily rooms are centering around a circulation concrete core leading to the 4 levels and integrating the bathrooms. The slabs are cut around this core, generating visual relations between the floors.

 

 


 

The concrete structure is covered with wood cladding on the upper levels, in reference to the typical barns of the village. The concrete base on the ground floor is distorting to form a large terrace, covered with the superior level overhang. Inside the chalet, the wood on the walls and the woodworks lead to a warm atmosphere, contrasting with the concrete of the central core.

 

© Thomas Jantscher

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 

 


 

Previous

Next

MENU
SEARCH
Chalet Val D’hérens (2013) by Savioz Fabrizzi Architectes Thomas Jantscher switzerland Savioz Fabrizzi Architectes

Follow this blog

Get a daily email of all new posts.


Send this to a friend

Hi, this may be interesting you: Chalet Val D’hérens (2013) by Savioz Fabrizzi Architectes! This is the link: https://thehardt.com/architecture/chalet-val-dherens-savioz-fabrizzi-architectes/