O Pool House by Steven Vandenborre

O Pool House by Steven Vandenborre located in Bruges, Belgium | The Hardt

 

O Pool House by Vandenborre located in Bruges, Belgium. The project brings together a walled courtyard and a swimming pool. The living area is a glass box contained within a concrete garden pavilion. By making the poolhouse entirely out of glass, with minimal framed windows, both inside and outside seems to disappear. Natural light is entering the pavilion by creating enclosed gardens. The overall atmosphere is a combination of rough and soft materials creating an intense, silent luxury the length of the pool allows you to experience swimming in a garden, under a building, and in a building. The garden (designed by Alderik Heirman) is gently entering the building and results in a perfect marriage of nature and architecture.

 

 

© Tim Vandevelde

 

 

 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 

 

 

Previous

Next

MENU
SEARCH
O Pool House by Steven Vandenborre Tim Vandevelde Steven Vandenborre pool belgium

Follow this blog

Get a daily email of all new posts.


Send this to a friend

Hi, this may be interesting you: O Pool House by Steven Vandenborre! This is the link: https://thehardt.com/architecture/o-pool-house-steven-vandenborre/