OM House (2009) by Studio Guilherme Torres

OM House (2009) by Studio Guilherme Torres located in Londrina, Brazil | The Hardt

 

OM House (2009) by Studio Guilherme Torres located in Londrina, Brazil. The project uses few coating materials, which can be easily found in the region. The rusty texture on the brick walls was done directly on the plaster. The house floors, as well as some walls, are a mix of cement planks and wood rulers. The French windows in the bedrooms were built in wood by local handicraftsmen, a more economical and sustainable alternative rather than the use of synthetic materials. The construction itself comprises of a vast living area, a block containing 3 bedrooms and a discrete laundry area. The living-room is well-supplied with natural light overlooking the swimming pool. The pool has a 16m swimming lane coated with black glass chips readily made for the owner’s daily swim.

 

 

 


 

© MCA Studio

 

 


 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 


 

Previous

Next

MENU
SEARCH
OM House (2009) by Studio Guilherme Torres MCA Studio brazil

Follow this blog

Get a daily email of all new posts.


Send this to a friend

Hi, this may be interesting you: OM House (2009) by Studio Guilherme Torres! This is the link: https://thehardt.com/architecture/om-house-2009-studio-guilherme-torres/