RC 80 House (2016) by Architecture Style Workshop

Located in Mexico, RC 80 House (2016) by Architecture Style Workshop | The Hardt

 

Located in Mexico, RC 80 House (2016) by Architecture Style Workshop. The history of the building and the cultural and social significance were the characteristics that led us to the interpretation and intervention of the House RC 80. An irregular lot and some pre-existing elements give this house a unique character. The walls, mostly covered with white cement, create the perfect canvas for works of art, cement floors give character to each area, wood in its natural state brings warmth and aluminum and glass allow to create a close inner exterior relationship. The staircase and element of transition between the public and private area are loaded with prominence where the apparent block latticework with colored artisan crystals gives the vestibular space an artistic character since during the day it becomes a changing element with the light of the Sun and night are lamps that bathe the interior of the house color.

 

 


 

The project, in general, was conceived based on the aspects of functionality, contemporaneity, and simplicity, seeking to coexist in the historical environment of the rescued building without competing with it, enhancing the spatial and aesthetic qualities of both, in such a way, fixed elements were designed with polished white concrete with decorated pasta floor inserts and thus achieve the compliment with selected furniture for its use and function. In the exterior area elements of pigmented cement in yellow and blue were used, the pool in white cement stepped adapting to the preexisting vegetation as in the case of the orange tree inside the pool and the one that was on the perimeter wall, a rest area whose design seeks internal balance through the simplicity and strength of pure lines, this being the one that provides natural ventilation to the spaces that surround it, and that in turn transforms the environments with its light throughout the day.

 

 

The arrangement of spaces allows us to create harmonious relationships between pre-existing structures and new elements, developing a spatial and visual continuity between them. In the existing building contains hall, garage, living room and kitchen; the dining room takes advantage of the double-height window, lighting and natural ventilation acting as a link between the old building and the new one.

© David Cervera

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 

 


 

Previous

Next

MENU
SEARCH
The Hardt
THE-HARDT-LOGO-WRITTEN-WITH-HALF-QUARE

Subscribe To My Newsletter

If you enjoy your privacy (like myself) then feel free to skip signing up. I'm just grateful to have you on my site. If you'd like to stay up to date on the things I am working on/towards please feel confident in that you will not get spammed. Ever. Anyways, thanks for stopping by.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This