Tahan Villa (2013) by BLANKPAGE Architects

Located in Kfour, Lebanon, Tahan Villa (2013) by BLANKPAGE Architects | The Hardt

 

Located in Kfour, Lebanon, Tahan Villa (2013) by BLANKPAGE Architects. The position of the house is optimized to enhance the view at a maximum while respecting the sloped nature of the terrain. It was conceived as an architectural adaptation of the rocks that characterized the surrounding scenery. In essence, it is a massive volume, seemingly floating in the landscape. The facade is clad with sliding stone panels that resemble the texture of the rocks. It rests on a transparent box which is shaped by a series of platforms that adapt to the topography. These platforms form a transition, from a stepped access, that links the street level to the house. On the roof of the house, there is a light steel pergola which is finished with terracotta louvers and contains a painting studio surrounded by a roof terrace. The final outcome resulted in a prismatic stone volume within an existing landscape. The house can be read as a subversion of the traditional Lebanese village house.

 

 

© Ieva Saudargaitė

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 


 

Previous

Next

MENU
SEARCH
The Hardt

Subscribe To My Newsletter

If you enjoy your privacy (like myself) then feel free to skip signing up. I'm just grateful to have you on my site. If you'd like to stay up to date on the things I am working on/towards please feel confident in that you will not get spammed. Ever. Anyways, thanks for stopping by.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This