Villa J2 by Jonas Lindvall A & D

Villa J2 by Jonas Lindvall A & D. situated in a seaside town just outside of Malmö, Sweden | The Hardt

 

Villa J2 by Jonas Lindvall A & D. situated in a seaside town just outside of Malmö, Sweden. Described by the designer as a “sculptural focal point against the minimal architecture”, the smooth white staircase stands at the junction between the house’s two wings. Villa J2 was completed in 2013. The project began as the revamp of an existing summerhouse dating back to the 1940s. The initial plan included additions and alterations to the existing structure. However, due to building regulations stipulating that the footprint remain unchanged, the house was rebuilt entirely.

 


 

Falsterbo is one of the most popular resort regions in southern Sweden, becoming densely populated over summer. Although the site sits within a residential neighborhood, one of the criteria of the brief was to create a family home that offered privacy. This was achieved by placing the garage at the front of the house, facing the street. Visitors must follow a path that leads alongside the garage to access the home. Although the main areas feature sliding glass partitions that lead to the garden, tall shrubbery borders the site, creating a boundary between the neighboring houses.

 

 

 


 

A long, narrow hallway runs along the entire length of the house, leading to the master bedroom suite and the children’s bedrooms. A playroom separates the children’s area from the parents’ area and the rest of the home. Central to the plan is the integrated kitchen, dining and lounge area, which opens out to a west-facing patio. The main objective was to create a hub within the home, a space that encourages social interaction. To the north, a painted steel spiral staircase leading up to the library, home office and outdoor terrace create a sculptural focal point against the minimal architecture. With a skylight directly above and a sliding partition leading to a smaller outdoor terrace beyond the staircase, the dramatic, light-filled area was inspired by winter gardens of the past.

© Åke Eson Lindman

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 


 

Previous

Next

MENU
SEARCH
The Hardt
THE-HARDT-LOGO-WRITTEN-WITH-HALF-QUARE

Subscribe To My Newsletter

If you enjoy your privacy (like myself) then feel free to skip signing up. I'm just grateful to have you on my site. If you'd like to stay up to date on the things I am working on/towards please feel confident in that you will not get spammed. Ever. Anyways, thanks for stopping by.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This