Waterside Buddist Shrine (2017) by ARCHSTUDIO

Located in Tangshan, Hebei, China, Waterside Buddist Shrine (2017) by ARCHSTUDIO | The Hardt

 

Located in Tangshan, Hebei, China, Waterside Buddist Shrine (2017) by ARCHSTUDIO. The design started from the connection between the building and nature, adopts the method of earthing to hide the building under the earth mound while presenting the divine temperament of nature with flowing interior space. A place with the power of perception where trees, water, Buddha and human coexist is thus created. The relationship with nature further extends to the use of materials. Integral concreting is used in walls and the roof of the building. The concrete formwork is pieced together with pine strips of 1.1 inch (3cm) width, in this way natural wood grain and vertical linear texture are impressed on the interior surface, creating a soft and warm feeling to the cold concrete materials. Built-in-furniture is custom-made with wood strips, whose grey wood grain is a little bit different from the concrete walls.

 

 

 


 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 


 

Previous

Next

MENU
SEARCH
Waterside Buddist Shrine (2017) by ARCHSTUDIO religion China buddhist ARCHSTUDIO

Follow this blog

Get a daily email of all new posts.


Send this to a friend

Hi, this may be interesting you: Waterside Buddist Shrine (2017) by ARCHSTUDIO! This is the link: https://thehardt.com/architecture/waterside-buddist-shrine-2017-archstudio/