The Hardt tr?id=338928643312774&ev=PageView&noscript=1 Maison T by Nghia Architect located in Hanoi, Vietnam Architecture Brick Courtyard Decor Design Furniture Minimal Modern patterns stone  vietnam Tuan Nghia Nguyen Nghia Architect Hanoi 2016   Image of tr?id=338928643312774&ev=PageView&noscript=1
The Hardt Maison T by Nghia Architect 3 1080x675 Maison T by Nghia Architect located in Hanoi, Vietnam Architecture Brick Courtyard Decor Design Furniture Minimal Modern patterns stone  vietnam Tuan Nghia Nguyen Nghia Architect Hanoi 2016   Image of Maison T by Nghia Architect 3 1080x675

Maison T by Nghia-Architect located in Hanoi, Vietnam

Maison T by Nghia-Architect located in Hanoi, Vietnam | The Hardt

 

Maison T by Nghia-Architect located in Hanoi, Vietnam. If we think about the entire avenue as a full of life symphony that mesmerizes individuals with its rapid rhythm, then the home could be a relaxation creating that small however soulful hole, simply sufficient for folks to drown into the life’s melody. The home in a typical Hanoi alley was designed for a younger man who’ve simply got here again to hometown after a very long time residing overseas. He needed a home with the private area but in addition open, a spot the place he can have some good stress-free time and a spot he can share with associates as a peaceable hideout. This consumer additionally has the finest buddy dwelling with – his canine, so this home should be a pleasant area for the canine, should have a backyard for each to take pleasure in nature.

 

Based mostly on the wants of the consumer and the situation of website plan, the architect supplied a free and open design, all of the boundaries of capabilities are disappeared. The home is quiet however open – a small home with simply sufficient of the whole lot. In a crowded and busy metropolis like Hanoi, folks make the most of every single space they’ve. This home and its backyard stand humbly amongst all of the blocks of elevating buildings. As an alternative of utilizing all of the lands or maintaining an indoor house for ourselves, the home stands again to supply the entire alley an inexperienced area, a small however valuable hole in an ‘inch of land is an oz. of gold’ city. The entrance gate is constructed by alternated bricks which created the sparse fence separated the home from the road however on the similar time shared the inexperienced area with neighbors.

The plan space is barely forty sqm. Inside, the entire area is related even when there aren’t any partitions to mounted the features for any house. Mild and ventilations are brought into the home normally and particularly for every area. The architect selected pure and rustic supplies for the home to carry the shut and cozy emotions, however nonetheless high quality for a simple lifestyle.

 

© Tuan Nghia Nguyen

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

The Hardt Casa Ladrillo in Rosario Mauerwerk WohnenEFH 11 1080x675 Maison T by Nghia Architect located in Hanoi, Vietnam Architecture Brick Courtyard Decor Design Furniture Minimal Modern patterns stone  vietnam Tuan Nghia Nguyen Nghia Architect Hanoi 2016   Image of Casa Ladrillo in Rosario Mauerwerk WohnenEFH 11 1080x675

Casa Ladrillo in Rosario by Diego Arraigada Arquitectos, Rosario, Argentina

Casa Ladrillo in Rosario by Diego Arraigada Arquitectos, Rosario, Argentina | The Hardt

 

Casa Ladrillo in Rosario by Diego Arraigada Arquitectos, located in Argentina. Ladrillo refers to the brick in Spanish – so the Casa Ladrillo is a brick or brick house. In Argentina’s third largest city, Rosario, this material is mandatory for the exterior walls of each new building and the local building code even specifies its thickness of at least 30 centimeters. The local architect Diego Arraigada is therefore well-versed in dealing with masonry and has designed a cube-shaped dwelling-house for a family of four, in which apart from the load-bearing outer and inner walls, the shell also has a perforated bandage as a filter and sun protection brick is built. On the 310 square meter property, he realized a three-story detached house with approximately 240 square meters of floor space. The supporting structure consists of three masonry walls that run perpendicular to the street and the street facade itself. Large openings with floor-to-ceiling sliding glass doors and loggias face the garden to the north. The subtly masonry exterior walls with perforations and diamond-shaped openings, on the one hand, protect against insights and sunlight, but on the other hand, allow views into and sufficient daylight into the interior.

 

 

Enter the house on the southeast side through a triangular opening in the masonry. The ground floor accommodates the kitchen and the living-dining area with terrace to the garden as well as a guest WC. A staircase along the closed street facade leads to the first floor, where there are three equally sized bedrooms and two bathrooms. On the second floor are a large studio and the laundry room and a roof terrace. All masonry walls are unpainted and the concrete floors, floors, and staircases remained untreated. Masonry the best ratio of load capacity to opening percentage and transparency arises. Using a digital structural model and algorithm, the architects applied the perforation patterns to the structure and placed the openings. The mild climate in Rosario makes it possible to construct a single-shell external wall of brick without a thermal barrier coating. Investigations in advance showed that in the outer walls by the Kreuzverband.

 

 

The exterior walls are made of locally produced bricks and consist of three layers. The outer two layers are built according to the rules of the masonry building in the Cross Association, the inner layer is executed as usual in an exposed masonry as a masonry. The semi-open north facade in front of the loggias is only two stone layers deep, here accounted for the inner shell. At the larger diamond-shaped openings, the load transfer takes place diagonally; here the masonry was additionally reinforced. By uniform cross-shaped perforations reaches the north facade, the maximum allowable opening rate of about 35 percent, while in the other facades, the openings are partly continued as a pure relief in the outermost layer of masonry.

 

Photos by Gustavo Frittegotto

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

The Hardt Acola%CC%81 Store 2016 by Va%CC%83o exterior Maison T by Nghia Architect located in Hanoi, Vietnam Architecture Brick Courtyard Decor Design Furniture Minimal Modern patterns stone  vietnam Tuan Nghia Nguyen Nghia Architect Hanoi 2016   Image of Acola%CC%81 Store 2016 by Va%CC%83o exterior

Acolá Store (2016) by Vão

Acolá Store (2016) by Vão located in Rua Padre Carvalho, Pinheiros, São Paulo, Brazil | The Hardt

 

Acolá Store (2016) by Vão located in Rua Padre Carvalho, Pinheiros, São Paulo, Brazil. The desire to bring light into the store guided the first project decisions of replacing a part of the roof whose structure was compromised, by a glass ceiling and visually integrating the levels by partially demolishing the upper slab. In addition, to illuminate the entire store, the coverage provides for the exchange of natural ventilation which, added to the internal garden, brings great thermal comfort to the space. The invitation to design the new Acolá Store was received with great happiness because, due to the years of friendship between us and its creators, we have closely followed the trajectory of the brand since its beginning in 2012. In the first visit to the new address, a former loft of triangular plan located a few meters from the old store, we faced a tapered, wet and dark place, since there were only four small openings to light and ventilate the entire space

 

 

The break given by the double height ceiling garden arranged the program in two moments: in the first one, closest to the street, are located the store [ground] and the office [mezzanine]; In the second, at the bottom, a hydraulic core containing all wet areas, sanitary [ground] and pantry [upper level]. It is also in the garden that the flows between the levels are organized through the ladder and footbridge that crosses the void. Amid the store’s free plan, a volume was strategically positioned to create different environments such as the reception area, clothes rack and lounge. The fact that it is loose, without touching the ceiling or walls, allow the circulation between these environments to be fluid and uninterrupted. In this volume are grouped an auxiliary stock, an exhibitor and two changing rooms with pivotal doors which divide, integrate or expand the area according to the need of the moment. In the mezzanine above, where all the walls have been demolished, the spatial organization is also given through another volume, the large stock that divides the open areas [workbench and board meetings] of the closed areas [private room and warehouse].

 

© Pedro Kok

The Hardt Zirahue%CC%81n House Intersticial Arquitectura 23 1080x1000 Maison T by Nghia Architect located in Hanoi, Vietnam Architecture Brick Courtyard Decor Design Furniture Minimal Modern patterns stone  vietnam Tuan Nghia Nguyen Nghia Architect Hanoi 2016   Image of Zirahue%CC%81n House Intersticial Arquitectura 23 1080x1000

Zirahuén House by Intersticial Arquitectura situated in Santiago de Querétaro, Mexico

Zirahuén House by Intersticial Arquitectura situated in Santiago de Querétaro, Mexico | The Hardt

 

Zirahuén House (2016) by Intersticial Arquitectura situated in Santiago de Querétaro, Mexico. Casa Zirahuen is the first stage of a two twin house project that creates a small dwelling in a residential area in Querétaro’s periphery. Facing the residential monotony in typology and isolation of the area generated between the 7 meters high adjoining walls, the proposal’s idea based on shaping a different integration to the site, one that dignifies and offers better ways of living in its outside and inside space. Some of the principal challenges to solve were to create a product that makes use of passive design strategies, local constructive methods and a commercial competitive scheme which is sensitive to a complex real estate context.  The house works around a main guiding axis that splits and distributes the public program in the ground floor and the private program in the first level. The use of a central patio works as a natural lantern that articulates and ventilates, a witness to the house’s everyday life.

 

 


 

 
The design of the project is thought to be versatile enough in order to adapt to the user’s needs. The study of areas and proportion of living spaces, added to the rational constructive modulation gives the home the option of a flexible and controlled growth (spanned in stages to equip the house with 2 to 4 bedrooms, optional TV/family room, and additional outside spaces). The exposed materials reveal its constructive honesty, the polished concrete, and bare brick reflect the quality of artistry and craftsmanship the region has to offer. Its textures and tones respond to a natural palette found in the local area, Querétaro’s semi-desert context.

 

© Marcos Betanzos

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 


 

The Hardt Musical Studies Centre 2002 by ENSAMBLE STUDIO located in Santiago de Compostela Maison T by Nghia Architect located in Hanoi, Vietnam Architecture Brick Courtyard Decor Design Furniture Minimal Modern patterns stone  vietnam Tuan Nghia Nguyen Nghia Architect Hanoi 2016   Image of Musical Studies Centre 2002 by ENSAMBLE STUDIO located in Santiago de Compostela

Musical Studies Centre (2002) by ENSAMBLE STUDIO

Musical Studies Centre (2002) by ENSAMBLE STUDIO located in Santiago de Compostela, Galicia, Spain | The Hardt

 

Musical Studies Centre (2002) by ENSAMBLE STUDIO located in Santiago de Compostela, Galicia, Spain. The project of the Musical Studies Center in Santiago de Compostela is located in the Vista Alegre plot of land, one of the most relevant green areas in the surroundings of the old quarter of Santiago. Described as a university park, the Vista Alegre plot of land hosts a group of buildings link to activities related to academic and research practices. Here it’s possible to find the House of Europe, the Advanced Studies Center, the IDEGA (a university research center) and the Center for Musical Studies, dedicated to postgraduate studies for musical improvement, intended for the training of the Galician Orchestra musicians. The proposal has its origins in a competition asking for the insertion of a pavilion which program demanded the development of classrooms for the education of music, with defined volumetry, highness, occupation and materials, in a non-symmetric exercise, as it is set against the pavilion built by Portela, made of the same materials and similar dimensions.

 


 

The perception of the building at different scales defines levels of comprehension. From the distance, the building lets itself fall on the land. It sticks, without any continuity, to a carpet of green grass that makes up the surface of the plot of land, cutting out its silhouette in the space of the garden in a strong definitive way, like a rock with cubic will. If we look from a middle distance point, we gaze the border, the limit that before shaped an almost perfect form, leads to the lack of definition; the trace of a broken line appears, distorting edges, and a superficial vibration of light, material and shadow fixed to a rhythm of seven parts. We move closer and the shape is broken; the pieces jump, expressing its abrasive materiality and defining holes which provide the constructive scales of the building, incisions of light that tear the facade that saw from the distance transform the hole into a shadow which talks about subtraction of mass by light in a vertical element, while the two big perforations are a direct result of the big interior volume.

 

 

The masonry granite work of the façade it’s made of stones opened “on the contrary side”, searching for the spontaneous natural surface of “stereomity” which allows the granite to be ripped easier. It’s a constructive system that uses techniques of the drill to break the piece of stone, using as well the border sides, but in the context of a reconsideration labor of the constructive process of opening and cut off the stone. There’s a search of the constructive expression of the stone, as we’ve learned from the history, going back to Egypt and Rome. From the functional point of view, the acoustic requirements of the different rooms where determinant on the design. This is the reason why the spaces which require bigger acoustic needs, are linked to a big buried concrete basement, which confirms the settling of the building, the accesses and regulates the slopes of the topography. These are the bigger classrooms (auditorium, electro-acoustic, percussion rooms…), capable of hosting a large number of students and eventual audience.

 


 

The expression of the project comes from the contraposition and duality, that in the scale, the timbre and its materials, build the space reaching complexity. The distortion, superimposed to the harmony, evokes the purity of both spatial conditions bringing about interest both in material and spatial terms. Beyond canons, the building wants to develop architectonic concepts within a simple composition and geometry, taking in the spatial resonance from the echoes of its limits, that in the outside are represented by the carballeira, the garden, the water and the Galician light, and in the interior the stone surfaces cut from the outside (or maybe they exploit from the confrontation with it), and configure the space. The aims on the project are a deeply rooted to Galicia architecture, considering its cultural and atmosphere particularities, emphasizing the memory of the place. It seems that the building was always there.

Photos by Roland Halbe

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 


The Hardt Private House by Found Associates99  Maison T by Nghia Architect located in Hanoi, Vietnam Architecture Brick Courtyard Decor Design Furniture Minimal Modern patterns stone  vietnam Tuan Nghia Nguyen Nghia Architect Hanoi 2016   Image of Private House by Found Associates99

Private House by Found Associates

Located in Cotswolds, England surrounded by nearly perfect landscaping, with green rolling grass and a lake framed by tall and lush trees, Private House by Found Associates | The Hardt

 

Located in Cotswolds, England surrounded by nearly perfect landscaping, with green rolling grass and a lake framed by tall and lush trees, Private House by Found Associates. Designed by London based architecture firm Found Associates, the house is an extension of an 18th century stone cottage. The structure extends from both ends of the old cottage but doesn’t fully envelope it. This design allows both the cottage and extension to feel like unique volumes living in harmony. Private House also sits harmoniously with the surrounding landscape: the large structure dwells low on the site so as not to block the picturesque vistas of the rolling green hills. The clean, minimal nature of the home lends itself to feeling like an art gallery. However, in the absence of artwork, the house and surrounding landscape are the objects on exhibit. I think minimal homes tend to make the best vacation homes: one can truly relax in a peaceful setting free of distractions.

Private House won the RIBA National Award in 2012 and was nominated for the RIBA Manser Medal.

 

 

Photos by: Hufton + Crow

 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 

 

MENU
SEARCH
The Hardt THE HARDT NEW LOGO Maison T by Nghia Architect located in Hanoi, Vietnam Architecture Brick Courtyard Decor Design Furniture Minimal Modern patterns stone  vietnam Tuan Nghia Nguyen Nghia Architect Hanoi 2016   Image of THE HARDT NEW LOGO
The Hardt THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142 Maison T by Nghia Architect located in Hanoi, Vietnam Architecture Brick Courtyard Decor Design Furniture Minimal Modern patterns stone  vietnam Tuan Nghia Nguyen Nghia Architect Hanoi 2016   Image of THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142

Pin It on Pinterest