Duplicate-Duplex (2018) by TOUCH Architect

Duplicate-Duplex (2018) by TOUCH Architect

Asher 11:02 am 11:02 am

Duplicate-Duplex (2018) by TOUCH Architect located in Khet Ratchathewi, Thailand | The Hardt

 

Duplicate-Duplex (2018) by TOUCH Architect located in Khet Ratchathewi, Thailand.  A major pain point of staying in 690ft² (64 m²) of a duplex condominium unit, which is used for a home-studio for an animator and an artist, is that there is not enough space for the dwelling. Moreover, a double-volume space of living area with a huge glass curtain wall faces west. High temperature occurs all day long since it allows direct sunlight to come inside. In order to solve both mentioned problems, three additional items are proposed which are, GRID PARTITION, EXTENSION DECK, and STEPPING SPACE.

 

 

A glass partition not only dividing space between kitchen and living but also helps reduce electricity charge from air-conditioning. Grid-like of double glass frame is for stuff and stationery hanging, as to serve the owners’ activities. Extension deck would help filtrating heat from direct sunlight, since an existing high glass facade facing West. An existing staircase for going up to the second-floor bedroom is added by a proposed space above since this condominium unit has no enough space for dwelling or storage. In order to utilize the space in a small condominium, creating another staircase above the existing one helps increase the space. The grid partition and the extension deck help ‘decrease’ the electrical charge, while the extension deck and the stepping space help ‘increase’ the space for 120 ft² (11 m²).   

 

© Chalermwat Wongchompoo

 

 

Petaluma House (2018) by Trevor McIvor Architect located in Toronto, Canada

Petaluma House (2018) by Trevor McIvor Architect located in Toronto, Canada

Asher 11:52 pm 11:58 pm

Petaluma House (2018) by Trevor McIvor Architect located in Toronto, Canada | The Hardt

 

Petaluma House (2018) by Trevor McIvor Architect located in Toronto, Canada. The split-level house, with an open plan contemporary dwelling, is located in a rural subdivision near Whitby. Surrounded by very traditional custom homes, this gem stands out with its’ clean lines, prominent roof lines and an elegant composition. Designed for a retired professional, both the function and flexibility of space played a large role in the layout of spaces. A double-height glazed atrium filled with bamboo trees at the entrance brings natural daylight into the lower level entertainment and recreation rooms. An elegant, open-riser concrete and steel stair accentuates this space, nestled between the tall vegetation and an indoor waterfall. The main living space encompasses an open kitchen, with a dining room, and a screened porch which has the ability to merge with the interior or the outside of the dwelling. The slightly lowered living room is fully glazed and is connected with an ipe balcony.

 

 


 

Elements of whitewashed Douglas Fir cedars and soffits, mahogany, concrete and glass appear throughout the house, providing a natural, yet timeless palette. The client, a vintage car collector needed a room to store his gems in an integrated, and fully glazed attached car garage, which looks out onto the surrounding ravine. Petaluma House features finished concrete floors throughout with radiant-in-floor heating and cooling. The house has ample daylight and provides a comfortable atmosphere with natural ventilation. The master ensuite, a spa-like nook is located within the master bedroom; a modern approach with a very open, yet natural feeling. Keeping age in mind, a pneumatic see-through elevator shaft was integrated into the design, connecting all levels and adding an industrial touch.

 

Photography by Adrian Ozimek

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 


 

House A (2018) by Alexis Dornier

House A (2018) by Alexis Dornier

Asher 9:56 am 9:57 am

House A (2018) by Alexis Dornier located in Ubud, Indonesia | The Hardt

 

House A (2018) by Alexis Dornier located in Ubud, Indonesia. The linear 4 story arrangement counteracts the steep slope of the site by becoming a bridge house. The central theme of the ensemble is combining two architectural expressions: the idea of a romantic ruin, strongly connected to the ground, and a light, fading, transparent structure holding a series of roofs-two images working with and against each other. The master deck is crowning the structure, continuing through a double height exterior living space. The silhouette is a sequence of five roofs of different lengths. Linear skylights and linear gaps between the roofs complete a play of bar code like light play, changing as the sun is making its way from east to west.

 

 

Courtesy of Alexis Dornier

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 


 

The Cresta by Jonathan Segal

The Cresta by Jonathan Segal

Asher 8:27 pm 8:27 pm

The Cresta by Jonathan Segal located in the wealthy beach city of La Jolla, San Diego, CA | The Hardt

 

CRESTA from BREADTRUCK FILMS on Vimeo.

 

The Cresta by Jonathan Segal FAIA located in the wealthy beach city of La Jolla, San Diego, CA. The 5,300ft² (492 m²) home has 3-stories; 1 below and 2 above grade which are accented by floor to ceiling and large open expanses to the outdoors. The home constructed entirely out of “cast in place” concrete on a 5,000 ft²  (464 m²) lot. Adjacent to the front of the structure a reflecting and swimming pool has been integrated into the overall design of the project for thermal cooling and create the perception of floating.

 

 

Photos by © Matthew Segal

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 


 

Residence EC by AM30 Architecture Workshop + Stephane Arriola

Residence EC by AM30 Architecture Workshop + Stephane Arriola

Asher 3:15 pm 3:15 pm

Residence EC by AM30 Architecture Workshop + Stephane Arriola located in Atemajac de Brizuela, México | The Hardt

 

Residence EC by AM30 Architecture Workshop + Stephane Arriola located in Atemajac de Brizuela, México. The land lies on the outskirts of the town, in a densely wooded area and sloping with views of the surrounding mountains. The architecture of the region is deeply rooted in traditional construction methods and the materials of the region influenced the way the spaces were constructed. The EC residence takes advantage of these cultural traits and adapts them to the needs of the family. The main objective was that the house should meet the minimum necessary of the terrain, allowing at the same time to be in constant relation with the immediate landscape. We decided to adapt to the natural elements of the terrain, dividing the program into different volumes, locating them around the existing pines. The three volumes that surround the circulation nucleus constitute the main house. The volume destined to the visits is composed by two forms of delimit a central patio, functioning as circulation square, in addition to linking the front and back of the land.

 

 


 

The ground floor adapts to the terrain creating different levels and the interior patios illuminate the spaces creating atmospheres with unique characteristics. Through the main social areas of the ground floor, a visual axis was respected to facilitate communication between spaces.  The solid wood floors create a continuous surface that extends the interior spaces to the decks, reinforcing the interaction with the exterior spaces. Metallic formwork pieces were designed to accelerate the process of building the stone walls that form the outer walls. Our goal was to create the union of the timeless with the modern, the place with the universal, the outskirts with the city, in a weekend house in the middle of the forest. 

 

© Lorena Darquea Schettini

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 


 

N-House (2012) by Takato Tamagami

N-House (2012) by Takato Tamagami

Asher 7:47 am 7:56 am

Located in Tokyo, Japan, N-House (2012) by Takato Tamagami | The Hardt

 

Located in Tokyo, Japan, N-House (2012) by Takato Tamagami. Tunnel-like entrance corridor leads you to double-height stair hall with sunlight from high side windows. You experience continuous flow of space from dark to light, and it extends into space beyond. Gravel garden, which is covered by the volume above, is located in the middle of the stairs. It is a half-exterior space connecting the street and the courtyard, and from the road, the front facade looks like floating above it. We regard this space as “raised garden” which can be used as a kind of gallery space.

 

This is a two-generation family housing situated on high ground in Tokyo metropolitan area. The housing is composed of two interlocked volumes of A-House and B-House.  We intend to provide completely different spatial sequences in both houses. The site is 15m(width) x 30m(length), long in south-north direction. Church, which is mainly used as a facility for wedding parties, is located on the west side. We created a U-shaped volume and a courtyard in the middle, in order to get enough sunlight from all directions.

 

 


 

Exterior finish is white cement plaster exposed aggregate finish with coral sand. The white volume sits on the basement, where separate entries to both houses and garage are located. On the second floor, studio with a ceiling height of 4m is situated. It is soundproof and equipped with shading screens and movie projector screen, so they can enjoy movies and play musical instruments there. There is also a study behind a glass partition, so you can work there and enjoy a movie at the same time. The top floor is allocated for a spacious living room, which is 100 m2 in floor area, stretched in a south-north direction. By bending the plan in wide v-shape, they can fully enjoy the urban panorama of Tokyo: Roppongi Hills towards the north, Tokyo Tower towards the east and beautiful sunset over the city towards the west.

© Masaya Yoshimura

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 


 

MENU
SEARCH
The Hardt

Pin It on Pinterest