Cube Court House (2010) by Shinichi Ogawa & Associates

Cube Court House (2010) by Shinichi Ogawa & Associates located in Tokyo, Japan | The Hardt

 

 

Cube Court House (2010) by Shinichi Ogawa & Associates located in Tokyo, Japan. Within a calm residential area in Tokyo, this house has the two contrasting faces: an intimate, introverted, closed house with courtyard and an outward-looking, open glasshouse above. A tall wall of frosted glass on the principal façade brings sunlight into the entrance hall, through which the LDK room is accessed. The large courtyard is bounded on the North by the LDK and on the opposite side the children’s room and master bedroom. The small courtyard is placed for the bathroom and the toilets, interrupting the eyes. Totally closed toward the neighborhood, the cubic courtyard connects these modestly sized rooms indirectly, creating a sense of togetherness while providing a comfortable, spacious living environment; well ventilated, filled with sunlight and connected to the changing seasons.

 

 


 

 

Make sure you check the similar projects below and continue the inspirational vibes:

 

 


 

Previous

Next

MENU
SEARCH
Cube Court House (2010) by Shinichi Ogawa & Associates Shinichi Ogawa & Associates japan

Follow this blog

Get a daily email of all new posts.


Send this to a friend

Hi, this may be interesting you: Cube Court House (2010) by Shinichi Ogawa & Associates! This is the link: https://thehardt.com/architecture/cube-court-house-2010-by-shinichi-ogawa-associates/