DM Residence (2013) by CUBYC Architects BVBA

Located in Belgium, DM Residence (2013) by CUBYC Architects BVBA | The Hardt

 

Located in Belgium, DM Residence (2013) by CUBYC Architects BVBA. With this house, we tried to create a residence by a continuous play of coupled volumes, all interacting with each other. That play gives the inhabitants different perspectives and spatial experiences. All living areas are visual with each other, and with the wooded area connected, but you have to find out these connections in phases. Each room has its own perspective. Doors and window frames are as minimal as possible present.

 

 


 

The office of the house has its own internal courtyard, the living room is connected to a walled pond and the kitchen opens onto the covered terrace with Jacuzzi and fireplace. The main terrace integrates a large swimming pool, clad with the same tiles of the flooring and the facade. Besides the office, the house accommodates a media room, a fitness room, a Hamman and pool and a garage for four cars. The facades are clad with ceramic tiles, in random vertical strips due to maintainability in a wooded area. The tiles give the house a burst of white in the rather dark wood. The ceramic tiles gave us the opportunity to use them consequently in facades, inner and outer flooring.

 

© Koen Van Damme

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 


 

Previous

Next

MENU
SEARCH
DM Residence (2013) by CUBYC Architects BVBA pool lighting Koen Van Damme entrance CUBYC Architects BVBA belgium

Follow this blog

Get a daily email of all new posts.


Send this to a friend

Hi, this may be interesting you: DM Residence (2013) by CUBYC Architects BVBA! This is the link: https://thehardt.com/architecture/dm-residence-2013-cubyc-architects-bvba/