The Hardt Reform of a House Between Walls by DATAAE 3 1080x1168 Reform of a House Between Walls by DATAAE located in Barcelona, Spain Architecture Brick conversion Design Interior Design Minimal Modern restoration  stairs spain lighting Elisa Ferrando dataAE Barcelona Adrià Goula 2016 2015   Image of Reform of a House Between Walls by DATAAE 3 1080x1168

Reform of a House Between Walls by DATAAE located in Barcelona, Spain

Asher 12:48 pm 11:39 am

Reform of a House Between Walls by DATAAE located in Barcelona, Spain | The Hardt

 

Reform of a House Between Walls by DATAAE located in Sant Feliu de Llobregat, Barcelona, Spain. Reform of a House Between Walls is a minimalist interior design project located in Barcelona, Spain, designed by DATAAE. The intervention is based on the preservation of the original composition, volume, and structure of the home. Selective demolition of the interior partitions and the staircase made way for a new distribution of programs that suited the needs of the inhabitants, which sought to improve natural light and conservation of energy. The new distribution is characterized by being more diaphanous, built with light systems and with the predominant use of wood. The ground floor is settled into a unique environment that welcomes the living room, dining room, and kitchen. By demolishing a part of the floor, a double space is created to provide additional height and natural overhead lighting. The casting of this flooring has no effect on the structure since all of the original wooden beams were maintained.

 

 


 
 
Photography by Elisa Ferrando

 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 


 

The Hardt La Grande Passerelle Atelier Pierre Thibault 5 667x675 Reform of a House Between Walls by DATAAE located in Barcelona, Spain Architecture Brick conversion Design Interior Design Minimal Modern restoration  stairs spain lighting Elisa Ferrando dataAE Barcelona Adrià Goula 2016 2015   Image of La Grande Passerelle Atelier Pierre Thibault 5 667x675

La Grande Passerelle (2016) by Atelier Pierre Thibault

Asher 7:06 pm 7:13 am

La Grande Passerelle (2016) by Atelier Pierre Thibault located in Shawinigan, Canada | The Hardt

 

La Grande Passerelle (2016) by Atelier Pierre Thibault located in Shawinigan, Canada. La Grande passerelle is designed for a young family wishing to enjoy a peaceful lifestyle on the shores of a scenic lake in Quebec, Canada. Two volumes of wood anchored against a gentle slope generate a luminous inner courtyard delimited by the forest. The first, acting as a screen to the street, contains a luminous training room, located under the garage, which overlooks the private courtyard.

 

 


 

Below, a second volume comprising the rooms seems to float above the fully fenestrated ground floor. The connection between the two volumes of wood is made by a large footbridge which penetrates the interior spaces of the house and projects itself towards the lake. The visitors reach the residence by the upper floor to discover step by step the living room, the kitchen and finally the lower level that opens generously on the backyard and the dock. The play of transparency connect the different rooms of the house to the lake that the family can contemplate from all places.

 

Courtesy of Atelier Pierre Thibault

 

© Maxime Brouillet

 


 

The Hardt Cave House in Loess Plateau 2016 by hyperSity Architects02 1080x675 Reform of a House Between Walls by DATAAE located in Barcelona, Spain Architecture Brick conversion Design Interior Design Minimal Modern restoration  stairs spain lighting Elisa Ferrando dataAE Barcelona Adrià Goula 2016 2015   Image of Cave House in Loess Plateau 2016 by hyperSity Architects02 1080x675

Cave House in Loess Plateau (2016) by hyperSity Architects

Asher 3:26 am 6:10 am

Cave House in Loess Plateau (2016) by hyperSity Architects, located in Weinan, China | The Hardt

 

Cave House in Loess Plateau (2016) by hyperSity Architects, located in Weinan, China. This house is a renovation project of “wow home” TV series, for the client Ye Liangchen, an Internet star, who lives in the Loess Plateau of Shanxi Province. The original house is one of typical traditional cave courtyard in the village, in disrepair, and almost collapsed condition. It included a main cave as the living space in the north and three rigid side caves as the bedroom space in the eastern part. In an area of about more than 50 square meters and the depth is 11 meters without a kitchen and toilet, the space of the main cave was extremely dark and damp. Given the traditional cave has the advantage of warmness in winter and coolness in summer, the design strategy follows tectonic of vernacular cave dwellings, but ensures that each room is well ventilated and lighted. The design strategy is to preserve the northern cave houses and to transform the run-down southwest wing caves into a couple of independent spaces oriented to the south, which contain a kitchen, bedrooms, storage room, a dining room, and a toilet.

 

 

 


 

The preserved main cave is divided into two separated functions, the inner space as grandma’s bedroom, while the outer space as a living room for family gathering. Taking into consideration the sunlight and ventilation in the cave, a circular glass light well sized in 1.5-meter diameter is devised in the middle of the cave. The main entrance of the main cave is transformed into a wooden grid façade and glass curtain wall, which introduces plenty of sunshine.   In front of the cave entrance is a new semi-curved canopy, which prevents the strong wind from northwestern Mongolia. Besides the improvement of living conditions, the prototype of the walled structure compound is applied in the new design with more dynamic courtyard sequences. Courtyards introduce nature to the house. The architect intends to maximize the outdoor space visually and psychologically.  Hence, 5 scattered courtyard landscapes are created within the compound and connected through a zigzag path similar to the Chinese garden to create a tranquil atmosphere and infinite spatial experience. These areas also enable fresh air and daylight to enter every single house.

 


 

The architect is committed to the integration of new building and local environment. The new houses are strictly controlled by the red line and the original building height. In the aspect of the selection of materials, the new building adopts the technology of traditional rammed earth, which composed of the mixed clay and sands from the top of the surrounding mountains. By doing so, this building appears unique texture and color, whereas the effects of rammed earth in other places would appear various because of different origins of the clays. The application of rammed earth not only reflects the local building traditions but also brings in the strength and permanence of stone with the warmth and simplicity of wood.  It also profoundly helps reduce the budget of the project. Rural people deserve a modern life and ample modern facilities. However, rural areas should not be the lower versions of the city, and should not be the followers of the city. Instead, it should maintain the intimated relations between the sky and the land.

 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 


The Hardt GO HASEGAWA YOSHINO SUGI CEDAR HOUSE 9 5 Reform of a House Between Walls by DATAAE located in Barcelona, Spain Architecture Brick conversion Design Interior Design Minimal Modern restoration  stairs spain lighting Elisa Ferrando dataAE Barcelona Adrià Goula 2016 2015   Image of GO HASEGAWA YOSHINO SUGI CEDAR HOUSE 9 5

Yoshino-sugi Cedar House (2016) by Go Hasegawa

Asher 3:33 am 9:52 am

Yoshino-sugi Cedar House (2016) by Go Hasegawa, located in Tokyo | The Hardt

 

Yoshino-sugi Cedar House (2016) by Go Hasegawa, located in Tokyo, Japan. Leading the world in the community-driven hospitality business, Airbnb is creating a new narrative with Nara Prefecture’s Yoshino town through HOUSE VISION. Using Yoshino cedar, the architect Go Hasegawa designed a house that aims to build new relationships with the area, as the community acts as the host. The first floor of this house is opened up to the townspeople as a community space—for free use. Mothers can let children play while enjoying a chat, and the elderly can stop by on their walk for a cup of tea.

 

 

 

 

The gable-roofed loft on the second floor is space provided for accommodating outside guests. After the exhibition period, the house will be brought back to Yoshino and registered on Airbnb. The reconstructed house in Yoshino will be set along the river, with the sunrise room facing east and the sunset room facing west. Travelers using Airbnb can engage more deeply with the local community. It is a house made to create new relationships between the people of the community and its visitors.

 

 
Check the rental listing here

 

 


 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 


 

MENU
SEARCH
The Hardt THE HARDT NEW LOGO Reform of a House Between Walls by DATAAE located in Barcelona, Spain Architecture Brick conversion Design Interior Design Minimal Modern restoration  stairs spain lighting Elisa Ferrando dataAE Barcelona Adrià Goula 2016 2015   Image of THE HARDT NEW LOGO
The Hardt The Hardt Logos 1110 copy Reform of a House Between Walls by DATAAE located in Barcelona, Spain Architecture Brick conversion Design Interior Design Minimal Modern restoration  stairs spain lighting Elisa Ferrando dataAE Barcelona Adrià Goula 2016 2015   Image of The Hardt Logos 1110 copy
The Hardt THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142 Reform of a House Between Walls by DATAAE located in Barcelona, Spain Architecture Brick conversion Design Interior Design Minimal Modern restoration  stairs spain lighting Elisa Ferrando dataAE Barcelona Adrià Goula 2016 2015   Image of THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142

Pin It on Pinterest