DE BAEDTS House (2016) by Architektuuburo Dirk Hulpia

DE BAEDTS House (2016) by Architektuuburo Dirk Hulpia

Located in Aalter, Belgium, DE BAEDTS House (2016) by Architektuuburo Dirk Hulpia | The Hardt

 

Located in Aalter, Belgium, DE BAEDTS House (2016) by Architektuuburo Dirk Hulpia. The spacious plot is located in a rural and green area along a connecting road, characterized by a tall farm row. This is the access to the house at the front of the plot. The rear focuses on the beautiful landscape and forest. Logically the house opens to the underlying landscape and creates a freely closed facade on the street side to ensure the privacy of the residents. In order to not disturb the front view, the carport is placed out of sight and integrated into the house with an interesting game of volumes. These three volumes contain the program. The front one, the storage, and technical room. The back box, the main entrance and living room facing the garden and the upper one the sleeping rooms and the office.

 

 

 


 

To prevent the closure of the boxes, windows were placed strategically. The front window in the façade, which breaks the closed front façade, is so conceived that, like a lighthouse, it becomes a focus. It is functional too because the office is located there on the upper floor and due to the high position, it avoids the street view. This particular window is deep behind the facade to provide protection against the heavy sunlight and, on the other hand, to increase the effect of a floodlight. Big openings are on the back, on the ground floor, and on the top floor. Large glass pieces like a window on the underlying world with an accent on the sliding part.

 

© Alejandro Rodriguez

 

 


 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 


MENU
SEARCH
The Hardt

Pin It on Pinterest