The Hardt tr?id=338928643312774&ev=PageView&noscript=1 Pensão Agricola by Atelier Rua Architecture Courtyard Decor Interior Design Landscape Minimal Modern  rustic portugal pool patio Miguel Manso lighting Hotel Atelier Rua Ana Paula Carvalho   Image of tr?id=338928643312774&ev=PageView&noscript=1
The Hardt Pensa%CC%83o Agricola atelier Rua 01 1080x675 Pensão Agricola by Atelier Rua Architecture Courtyard Decor Interior Design Landscape Minimal Modern  rustic portugal pool patio Miguel Manso lighting Hotel Atelier Rua Ana Paula Carvalho   Image of Pensa%CC%83o Agricola atelier Rua 01 1080x675

Pensão Agricola by Atelier Rua

Pensão Agricola by Atelier Rua located in Tavira, Portugal | The Hardt

 

Pensão Agricola by Atelier Rua located in Tavira, Portugal. Situated near the city of Tavira, between the Algarve mountain range to the north and the Ria Formosa Natural Reserve to the south, the site is inserted in a rural area where the landscape is dominated by plots and constructions destined to agricultural activities. The plot, longitudinal in its shape, is divided into two different zones by a cluster of constructions (the main house and the annexes that supported the agricultural activities). The zone to the north, where one can access the plot, is marked by a welcoming alley of olive and carob trees. To the south, a more private and secluded area is dominated by a fruit tree orchard.

 
 

 

The main house was renovated using traditional construction methods and technics, thus preserving its original character and ambiance. The only typological changes made to this structure were the ones strictly necessary to an appropriate adaption to its new program. Here one can find the social and functional areas of the house: the reception, the kitchen, three small living and dining rooms and two bedrooms. The ceilings are covered with the same reeds that we found in the original house, painted in white. The floor is a continuous smooth screed. Three new volumes connected by walls of different thicknesses and heights emerge around the main house, where the annexes once stood. These walls define resting places connected to the main house and individual patios for the new rooms. The new constructions adapt to the surrounding terrain, and to the south, a limit is defined where a water tank, a long bench and two windows on a wall open up to the orchard.

 
 
© Miguel Manso

© Ana Paula Carvalho

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 

MENU
SEARCH
The Hardt THE HARDT NEW LOGO Pensão Agricola by Atelier Rua Architecture Courtyard Decor Interior Design Landscape Minimal Modern  rustic portugal pool patio Miguel Manso lighting Hotel Atelier Rua Ana Paula Carvalho   Image of THE HARDT NEW LOGO
The Hardt THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142 Pensão Agricola by Atelier Rua Architecture Courtyard Decor Interior Design Landscape Minimal Modern  rustic portugal pool patio Miguel Manso lighting Hotel Atelier Rua Ana Paula Carvalho   Image of THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142

Pin It on Pinterest