The Hardt tr?id=338928643312774&ev=PageView&noscript=1 C.J. House (2013) by Andrade Morettin Arquitetos Associados Architecture Courtyard Decor Design Furniture Glass Interior Design Minimal  pavilion Nelson Kon brazil Andrade Morettin Arquitetos Associados   Image of tr?id=338928643312774&ev=PageView&noscript=1
The Hardt C.J. House Andrade Morettin Arquitetos Associados 9 1080x675 C.J. House (2013) by Andrade Morettin Arquitetos Associados Architecture Courtyard Decor Design Furniture Glass Interior Design Minimal  pavilion Nelson Kon brazil Andrade Morettin Arquitetos Associados   Image of C.J. House Andrade Morettin Arquitetos Associados 9 1080x675

C.J. House (2013) by Andrade Morettin Arquitetos Associados

Located in  São Paulo, Brazil, C.J. House (2013) by Andrade Morettin Arquitetos Associados | The Hardt

 

Located in  São Paulo, Brazil, C.J. House (2013) by Andrade Morettin Arquitetos Associados. This pavilion, located in a garden city neighborhood of São Paulo, was conceived as a living and gathering space to entertain guests and friends, therefore preserving the privacy of the main house. Due to this unusual program, we had the freedom to treat the main volume of the new construction as a transparent horizontal pavilion, located in a beautiful garden which acts as an extension of the pavilion´s internal spaces. Two wooden decks make the transition between exterior and interior. The first works as the entrance platform. The second as a continuation of the main wing of the house, extending its space towards the garden, creating a more quiet and protected patio.

 


 

The inflection made in volume, which bends it towards the garden, transforms the usual linear pavilion typology. Space is then perceived in a circular movement, which makes the two wings visible for each other through the garden, enhancing, even more, its inside-outside relation. The construction, in wood, steel, and glass, strengthens the lightness of the volume, creating two light and thin planes, lifted from the ground. To complement the program of this extension, a technical basement was conceived as a series of service spaces such as a kitchen, a bathroom, and a storage. With this solution, we were able to give more space to the garden and preserve the lightness and integrity of the pavilion.

© Nelson Kon

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 


MENU
SEARCH
The Hardt THE HARDT NEW LOGO C.J. House (2013) by Andrade Morettin Arquitetos Associados Architecture Courtyard Decor Design Furniture Glass Interior Design Minimal  pavilion Nelson Kon brazil Andrade Morettin Arquitetos Associados   Image of THE HARDT NEW LOGO
The Hardt THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142 C.J. House (2013) by Andrade Morettin Arquitetos Associados Architecture Courtyard Decor Design Furniture Glass Interior Design Minimal  pavilion Nelson Kon brazil Andrade Morettin Arquitetos Associados   Image of THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142

Pin It on Pinterest