The Hardt tr?id=338928643312774&ev=PageView&noscript=1 Duplicate Duplex (2018) by TOUCH Architect Architecture Decor Glass Interior Design Minimal Modern View Wood  TOUCH Architect thailand Khet Ratchathewi Chalermwat Wongchompoo Apartment   Image of tr?id=338928643312774&ev=PageView&noscript=1
The Hardt Duplicate Duplex by TOUCH Architect 8 800x675 Duplicate Duplex (2018) by TOUCH Architect Architecture Decor Glass Interior Design Minimal Modern View Wood  TOUCH Architect thailand Khet Ratchathewi Chalermwat Wongchompoo Apartment   Image of Duplicate Duplex by TOUCH Architect 8 800x675

Duplicate-Duplex (2018) by TOUCH Architect

Duplicate-Duplex (2018) by TOUCH Architect located in Khet Ratchathewi, Thailand | The Hardt

 

Duplicate-Duplex (2018) by TOUCH Architect located in Khet Ratchathewi, Thailand.  A major pain point of staying in 690ft² (64 m²) of a duplex condominium unit, which is used for a home-studio for an animator and an artist, is that there is not enough space for the dwelling. Moreover, a double-volume space of living area with a huge glass curtain wall faces west. High temperature occurs all day long since it allows direct sunlight to come inside. In order to solve both mentioned problems, three additional items are proposed which are, GRID PARTITION, EXTENSION DECK, and STEPPING SPACE.

 

 

A glass partition not only dividing space between kitchen and living but also helps reduce electricity charge from air-conditioning. Grid-like of double glass frame is for stuff and stationery hanging, as to serve the owners’ activities. Extension deck would help filtrating heat from direct sunlight, since an existing high glass facade facing West. An existing staircase for going up to the second-floor bedroom is added by a proposed space above since this condominium unit has no enough space for dwelling or storage. In order to utilize the space in a small condominium, creating another staircase above the existing one helps increase the space. The grid partition and the extension deck help ‘decrease’ the electrical charge, while the extension deck and the stepping space help ‘increase’ the space for 120 ft² (11 m²).   

 

© Chalermwat Wongchompoo

 

 

The Hardt Grass Building Ryo Matsui Architects 0 1080x1000 Duplicate Duplex (2018) by TOUCH Architect Architecture Decor Glass Interior Design Minimal Modern View Wood  TOUCH Architect thailand Khet Ratchathewi Chalermwat Wongchompoo Apartment   Image of Grass Building Ryo Matsui Architects 0 1080x1000

Grass Building by Ryo Matsui Architects

Grass Building by Ryo Matsui Architects located in Shiba, Minato, Tokyo, Japan | The Hardt

 

Grass Building by Ryo Matsui Architects located in Shiba, Minato, Tokyo, Japan. In an urban context where residence and commerce are increasingly emerging, it was essential to prevent the building from becoming a generic type. At the level of the penthouse, it offers the wind and light inwards to establish the relationship between the interior and exterior territories by means of the creation of an outdoor patio and a garden roof to distance itself from the main street. The sliding doors open completely during the day, and the interior space moderately maintains its privacy to account at the same time for the fugacity of the City. For the exterior space, a soft façade is proposed that accounts for the lattices of the houses of the traditional Japanese merchants integrating the texture of the wood towards the street front.

 

 


All the windows facing the street are designed as a system of sliding doors, in order to express the integral relationship between the exterior and the interior. Additionally, it is proposed that the balconies function as the intermediate region between these spaces, and they are designed with a minimum width, in order to maximize the total area of each floor. The building corresponds to a complex of 6 floors composed of a residence, offices and commercial premises. It is located on the boundary of the planning district and the central district of the City. Considering this context of location, the building inherits both identities of urban culture and proposes the creation of a building integrated to the urban landscape of the city of Tokyo.

© Daici Ano

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 


 

The Hardt Bunker Industrial Apartment in Hamburg by Thomas Schacht 2 e1522779102291 Duplicate Duplex (2018) by TOUCH Architect Architecture Decor Glass Interior Design Minimal Modern View Wood  TOUCH Architect thailand Khet Ratchathewi Chalermwat Wongchompoo Apartment   Image of Bunker Industrial Apartment in Hamburg by Thomas Schacht 2 e1522779102291

Bunker Industrial Apartment in Hamburg (2017) by Thomas Schacht

Bunker Industrial Apartment in Hamburg (2017) by Thomas Schacht located in Hamburg, Germany

Bunker Industrial Apartment in Hamburg (2017) by Thomas Schacht located in Hamburg, Germany. The Bunker Apartment is your safe nest when you are working in Hamburg for a shorter or longer period of time. It is your home or your hideaway for a long weekend. In a period of 3 years from 2014 to 2017, the original Bunker has been rebuilt and renovated to become a unique location close to the city center of Hamburg. The build is a statement in itself bearing witness of another time and a precise purpose of protecting people from what was happening around it.

 

 

 


In this case, function dictated form meaning solid concrete and open spaces. We respect that and have left the raw walls as they were made by the hand of workers in 1939. Big windows has been cut in the whole south- south and east facing walls letting in bright light and a wonderful view over the city. The Bunker apartment offers the highest standard possible in terms of interior design and furniture. It is well conceived in every detail which not only brings joy and but also makes it easy to use. In other words; You will feel comfortable and at home from the moment you enter.”
Photo: Thomas Schacht

 

Check More Gems Below

 


The Hardt Tamarit Apartment RAS Arquitectura  1080x675 Duplicate Duplex (2018) by TOUCH Architect Architecture Decor Glass Interior Design Minimal Modern View Wood  TOUCH Architect thailand Khet Ratchathewi Chalermwat Wongchompoo Apartment   Image of Tamarit Apartment RAS Arquitectura  1080x675

Tamarit Apartment by RAS Arquitectura located in Barcelona, Spain

Tamarit Apartment by RAS Arquitectura located in Barcelona, Spain | The Hardt

 

Tamarit Apartment by RAS Arquitectura located in Barcelona, Spain. The project takes place in a long, narrow and stately apartment whose façade connects to the access street via an elegant bow-window and to a large but not very attractive interior courtyard through a gallery. In between, 1,500 t² (140 m²) to resolve more or less conventional housing requirements. Two key strategies drive the design as a whole. The first is that there are no hallways between rooms; they connect directly via an enfilade of sorts. This gives rise to a series of intermediary spaces that lack a defined code or function, which transforms them into potential play, reading, storage rooms, etc. These spaces which serve as a backbone to the dwelling don’t even feature doors, and their partitions fall short of the ceiling, making them, as it were, rooms within an original container space.


 

The second decision is structuring all rooms on three sections, based on three levels. A top level — the original wooden beam and ceramic vault ceiling — runs throughout the house and is painted grey. Nothing breaks up this level since partitions do not reach up to the ceiling. Running from 60 cm to 230 cm and painted white, an intermediary level encompasses and structures the rooms, closing in the space even though there are no doors and the partitions don’t reach the ceiling. The lower level, running from the floor to a height of 60 cm, features flooring rising up the partitions in distinctive contrast for each space, while maintaining symmetry with the entrance — tile for wet rooms, wood for living rooms and bedrooms, and a new type of tile for outdoor-facing rooms, the street-side bow-window and the gallery connecting to the courtyards. The thresholds linking the rooms feature new material, white micro-cement, which likewise covers the partitions in the entrance, which was re-arranged to clearly establish the public spaces facing the street and the private spaces facing the inner courtyard.

 

 


 
 
The entire interior space is thus organized as a series of rooms which are set off but connected and which always connect to the two exits to the outside, through which light penetrates into more interior spaces, creating a beautiful light gradation. Spaces which require more privacy follow a similar pattern but with greater privacy. The gallery leading to the courtyards was completely demolished and was re-built (both structurally and in terms of building materials) using enormous wood doors featuring different cuts and glasses of various transparency that manage to illuminate the interior despite its unfavorable orientation while blurring the unappealing view.

 

© José Hevia

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 


 

The Hardt South Korean city Seoul which was designed by local firm Stocker Lee Architetti11 Duplicate Duplex (2018) by TOUCH Architect Architecture Decor Glass Interior Design Minimal Modern View Wood  TOUCH Architect thailand Khet Ratchathewi Chalermwat Wongchompoo Apartment   Image of South Korean city Seoul which was designed by local firm Stocker Lee Architetti11

The Nonhyun 101-1 Building by Stocker Lee Architetti

The Nonhyun 101-1 Building by Stocker Lee Architetti located in the Gangnam district, a commercial area in the south of Seoul, South Korea. “A concrete basement, shaped by the structure, generates a filter space between inside and outside, public and private,” added the studio. “It identifies the main entrance and the ground floor cafe and it also structurally supports a clear block of bricks on top.”

A pair of apartments are placed in the top two levels. These floors are stepped back to create terraces surrounded by balustrades, which are made up of vertical metal pieces coloured the same dark red as the brickwork.

Each of the flats are arranged differently. Both have open-plan kitchen, dining and living areas, but one features two bedrooms and bathrooms, while the other has just one of each.

Photo by Simone Bossi.

MENU
SEARCH
The Hardt THE HARDT NEW LOGO Duplicate Duplex (2018) by TOUCH Architect Architecture Decor Glass Interior Design Minimal Modern View Wood  TOUCH Architect thailand Khet Ratchathewi Chalermwat Wongchompoo Apartment   Image of THE HARDT NEW LOGO
The Hardt THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142 Duplicate Duplex (2018) by TOUCH Architect Architecture Decor Glass Interior Design Minimal Modern View Wood  TOUCH Architect thailand Khet Ratchathewi Chalermwat Wongchompoo Apartment   Image of THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142

Pin It on Pinterest