Hutong House Renovation by ARCHSTUDIO

Hutong House Renovation by ARCHSTUDIO

Asher 10:33 pm 12:50 am

Located in Beijing, China, Beijing Hutong House Renovation by ARCHSTUDIO | The Hardt

 

Located in Beijing, China, Beijing Hutong House Renovation by ARCHSTUDIO. The grey brick house in the Hutong of Dongcheng District, Beijing was renovated into a residence for a young couple. This brick and concrete structured building, with two floors on the ground and one floor under the ground, is left by the previous owner. The house locates at the outermost of a small Hutong, there are another 5 householders inside. Due to the limitation of the privacy of the neighbors in the Hutong, the interior of the old house is closed and dark. The designer’s purpose is to improve the interior structure based on the conditions of the old building, to reshape a bright, transparent and clean atmosphere for the interior space, and to form an interesting contrast with the exterior appearance of the old block. While faced with the complex and trivial situation, the designer uses “white” as the fundamental color, and brings the space back into a pure and abstract initial state through demolishing and extending, and creates the feeling of a flowing space by taking advantage of the changing lights and outdoor views.

 

 

 


 

Part of the floor slabs of the original building has been cut off, through which the stairs are turned into a light beam that gets through all interior floors. The changeful natural light which reaches directly to the basement through the skylight brings the enclosed interior space to life. The 2cm steel stair treads and 5cm perforated steel handrails make the stairs a smooth and transparent props. While walking on them, people may feel like walking in the sky. The bare brick wall on the rear side of the stairs is kept and sprayed with white paint to create micro-comparison of new and old. The numerous built-in bookcases are to meet the needs of the male host who loves to collect books. The wooden grid doors of the bookcases together with the ceiling form a virtual body which embedded into the internal space. “Grids” are scattered across every interior floor, create various behavior spaces, such as tea drinking, hospitality, reading and so on. The introduction of grids filters sight, lighting, and views, through which enable the interior to get rid of interference and enjoy peace and tranquility.

 

© Wang Ning

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

https://thehardt.com/architecture/still-by-apollo-architects-associates/

https://thehardt.com/architecture/xolotl-house-architectural-point/

https://thehardt.com/architecture/the-inverted-warehouse-townhouse-by-dean-wolf-architects/

 


 

Tea House in Hutong (2015) by ARCHSTUDIO

Tea House in Hutong (2015) by ARCHSTUDIO

Asher 8:45 pm 12:50 am

Located in Dongcheng, Beijing, China, Tea House in Hutong (2015) by ARCHSTUDIO | The Hardt

 

Located in Dongcheng, Beijing, China, Tea House in Hutong (2015) by ARCHSTUDIO. Located in Beijing traditional Hutong district, the project’s structure space is an “L” shaped neighborhood, 4,850  ft² (450 m²) large. Currently, space has five old traditional houses and temporary corroded steel houses. The building, which originally hosted company business meetings before going dormant due to poor management will be transformed into a tea café. The tea café will be an ample place for people to read while enjoying their tea time. Additionally, the café will also serve individual dining guests.

 


 

The project design begins by analyzing the old building’s previous data. From the structure of the wood and the size of the grey bricks, we could tell that the relatively old north wing predates the Qing Dynasty. From the already decaying wood structure on the east and west houses, we deduce that the houses ought to be remodeled from the 70s and 80s. Additionally, judging by the wood structure on the building’s south side, you cannot deny the fact that it needs repair. The repair design shall be selective because it will have to factor in the building’s age, financial and historical value. Repair in the room in the north wing shall be light, repairing only the parts with serious damage by replacing bricks. Repair in the north room shall be controlled to ensure it doesn’t compromise the room’s historical appearance. Repair in the south wing shall be aimed at giving the room a basic style through a partial renovation of the roof and wall. After the East and West wing has been demolished, they will be rebuilt into a wood structure with a pitched roof.

 

 


 

2.  Implant new. The new environment demands comfort requirements that the previous architecture cannot sustain. For the building to be temperature resistant as required, it will have to be completely closed. Consequently, I have streamlined the visualized structure of the building, with a flat “curvy corridor” that creates a smooth transition from the past to the present. The gallery of the traditional architecture takes a half inside, half outside the form, scattered high and low, significantly increasing the beauty of the garden. As depicted in the gallery, from the outside to the extension of the old building shall have a rigid, narrow impression. On the gallery, the white, transparent white space signifies ages of time. The vicissitudes of the live mix and the dark aged architectural pattern bring forth a temperament contrast between the modern and the past while creating a mutual dialogue between the past and future. I also discovered that divided like courtyards into three random arcs, the winding corridor of the original courtyard creates three tea houses with independent sceneries, forming a transition from public to private. The result of the controlled repair will be verandas’ glass curtain; wall images and ground-curved screens suspended in the air; and a bamboo forest scenery. Additionally, the steel structure beam column that replaces the decayed wood in the old building brings forth an overlapping series of old and new images, making the new and old grow together.

 


 

The significance of the project: The old city is not only historically rich but also has a complex reality. While historical value only sustains the city’s value by income through exploration, the unlimited usage of the facility transforms the city into an art pattern. The transformation leaves the residents of the old city with the responsibility of maintaining the balance between the historical and art values. The richness of the environments solemnly depends on how flexible the residents are able to balance the two values. The new life and format can be seen as a catalyst to use history to enhance the usage of the facility.

 

 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 


 

Waterside Buddist Shrine (2017) by ARCHSTUDIO

Waterside Buddist Shrine (2017) by ARCHSTUDIO

Asher 7:49 pm 6:46 pm

Located in Tangshan, Hebei, China, Waterside Buddist Shrine (2017) by ARCHSTUDIO | The Hardt

 

Located in Tangshan, Hebei, China, Waterside Buddist Shrine (2017) by ARCHSTUDIO. The design started from the connection between the building and nature, adopts the method of earthing to hide the building under the earth mound while presenting the divine temperament of nature with flowing interior space. A place with the power of perception where trees, water, Buddha and human coexist is thus created. The relationship with nature further extends to the use of materials. Integral concreting is used in walls and the roof of the building. The concrete formwork is pieced together with pine strips of 1.1 inch (3cm) width, in this way natural wood grain and vertical linear texture are impressed on the interior surface, creating a soft and warm feeling to the cold concrete materials. Built-in-furniture is custom-made with wood strips, whose grey wood grain is a little bit different from the concrete walls.

 

 

 


 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 


 

MENU
SEARCH
The Hardt
THE-HARDT-LOGO-WRITTEN-WITH-HALF-QUARE

Pin It on Pinterest