The Hardt Casa O 01Arq 443 1080x500 Casa O by 01Arq. Architecture Courtyard Design Minimal Modern Wood  Mauricio Fuertes Chile Aryeh Kornfeld 01Arq   Image of Casa O 01Arq 443 1080x500

Casa O by 01Arq.

Asher 3:50 am 11:20 am

Located in Colina, Chile, Casa O by 01Arq. | The Hardt

 

Located in Colina, Chile, Casa O by 01Arq. On the first floor, the house is buried creating a retaining wall to the south and west. This operation allows locating the parking lots next to a wide ramp that connects the street with the main entrance of the house. The first floor of the 3,500 ft² (325 m²) house contains maximum flexibility in living spaces; they can make up a single space when the sliding wall that separates the kitchen with the dining room is open. During the summer the glass facades are hidden behind concrete walls, transforming the living and dining rooms in a large covered terrace that joins the outdoor pool and garden.

 

 

Photos @ Aryeh Kornfeld / @ Mauricio Fuertes

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 


 

The Hardt Beach House Schmidt Arquitectos Asociados  1014x675 Casa O by 01Arq. Architecture Courtyard Design Minimal Modern Wood  Mauricio Fuertes Chile Aryeh Kornfeld 01Arq   Image of Beach House Schmidt Arquitectos Asociados  1014x675

Beach House (2016) by Schmidt Arquitectos Asociados

Asher 2:01 am 7:08 am

Beach House (2016) by Schmidt Arquitectos Asociados located in Cachagua, Chile | The Hardt

 

Beach House (2016) by Schmidt Arquitectos Asociados located in Cachagua, Chile. The site is located on the third row of properties facing the sea, gently sloping with a blanket of Doca Carpobrotus equilateral, characteristic to the central coast of Chile. It has a great view of the sea and the sunsets and is exposed to the cold south-west wind. The project is set with its angled geometry, by way of contrast, making the most of the surrounding landscape. The consolidated sand slope joins to accommodate the spacious interior of pure and simple materials. More than a formal commitment, we understood that the owners sought, through their demands, a traditional beach house lifestyle, where there was greater programmatic freedom and integration of spaces, with the consequent break from the traditional rigid formal city houses, generating a more calm and relaxed feeling.

 


 

We proposed a beach terrace, an outside area that projects onto the view of the distant ocean. This place of contemplation is integrated into the main autonomous volume of the living room, dining room, and kitchen through a large window that is found connecting the public space of the house. The open corridor, being the same size as the bedrooms, is also integrated, generating a large common limitless area. The Beach is the central space of the house where everything occurs and happens. To support the idea of relaxation instead of laying a hard floor to the terrace, we proposed covering it with sand, so one can walk barefoot, without pretension. The only hard material, wooden decking, was used for the main pathways for access and for connecting the children’s and guest rooms. A small hot tub, allowing year-round use, is accompanied by a concrete deck chair that simulates a stone. This synthesis of a natural landscape, by gathering its elements, is a reinterpretation of the distant coast.

 

 


 

The Beach is the central space of the house where everything occurs and happens. To support the idea of relaxation instead of laying a hard floor to the terrace, we proposed covering it with sand, so one can walk barefoot, without pretension. The only hard material, wooden decking, was used for the main pathways for access and for connecting the children’s and guest rooms. A small hot tub, allowing year-round use, is accompanied by a concrete deck chair that simulates a stone. This synthesis of a natural landscape, by gathering its elements, is a reinterpretation of the distant coast. The Beach is the central space of the house where everything occurs and happens. To support the idea of relaxation instead of laying a hard floor to the terrace, we proposed covering it with sand, so one can walk barefoot, without pretension. The only hard material, wooden decking, was used for the main pathways for access and for connecting the children’s and guest rooms. A small hot tub, allowing year-round use, is accompanied by a concrete deck chair that simulates a stone. This synthesis of a natural landscape, by gathering its elements, is a reinterpretation of the distant coast.

 


 

The east wing houses the children’s and guest rooms and is completely independent, it is connected to the main body by an exterior corridor supporting the idea that The Beach is always the center of all crossings, meetings, events, and activities. The house is considered as a traditional construction of reinforced concrete, looking to resemble an adobe construction, the molds of the panels leave their texture exposed so absorbing the gleaming light throughout the day. This simple materiality supports the idea of calmness and relaxation, no sophisticated or difficult to maintain materials were proposed, on the contrary, the idea was to reduce unnecessary worries and enjoy the experience in peace. To compensate for the coldness of the concrete walls and floors, the roof is made of laminated wooden beams and the ceilings of plywood boards, improving the acoustics and delivering a natural texture, humanizing the environment. The decoration and the furniture, made of natural materials, also seek that freedom and generate unprejudiced environments.

 

© Aryeh Kornfeld

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 


 

 

MENU
SEARCH
The Hardt THE HARDT NEW LOGO Casa O by 01Arq. Architecture Courtyard Design Minimal Modern Wood  Mauricio Fuertes Chile Aryeh Kornfeld 01Arq   Image of THE HARDT NEW LOGO
The Hardt The Hardt Logos 1110 copy Casa O by 01Arq. Architecture Courtyard Design Minimal Modern Wood  Mauricio Fuertes Chile Aryeh Kornfeld 01Arq   Image of The Hardt Logos 1110 copy
The Hardt THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142 Casa O by 01Arq. Architecture Courtyard Design Minimal Modern Wood  Mauricio Fuertes Chile Aryeh Kornfeld 01Arq   Image of THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142

Pin It on Pinterest