The Drift San Jose by Stu Waddell

The Drift San Jose by Stu Waddell

The Drift San Jose by Stu Waddell situated in Los Cabos, Mexico | The Hardt

 

Think I def just found my new hotel next time I’m in Cabo. The Drift San Jose by Stu Waddell situated in Los Cabos, Mexico. Drift San Jose is for independent travelers who value adventure and culture over all-inclusive resort style package holidays – with a social atmosphere and minimalist living concept, guests are provided just the essentials – free to enjoy the self-serve coffee bar with complimentary continental breakfast, enjoy a drink from the bar poolside, socialize with other guests around the evening fire, or relax in on the rooftop deck and hammock tower. A design hotel inspired by modern Baja ranch life – our eight rooms have rustic concrete finishes and industrial style windows that open onto a palm-filled courtyard. The Mezcal Tasting Bar features a large selection of rare artisanal mezcal, Mexican micro beers, and Baja wines. The popular Food Cart Event, open to the public every Thursday and Saturday, is the favorite meeting spot for both locals and visitors. Adults only.

Check out their rates + more on their site here

 

Photos by  Rafael Gamo


 

Aesthetically Related Projects:

 


 

Casa La Punta (2012) by Elías Rizo Arquitectos

Casa La Punta (2012) by Elías Rizo Arquitectos

Located in La Riviera Nayarit – Punta Mita, Mexico, Casa La Punta (2012) by Elías Rizo Arquitectos | The Hardt

 

Located in La Riviera Nayarit – Punta Mita, Mexico, Casa La Punta (2012) by Elías Rizo Arquitectos. , the order consists of a rest home for an unusual couple, the house must move away from regionalist design stereotypes – it must respond more, to the particular way of life and thought of its future dwellers Both are an active part of the design process of the house, she, with an inexhaustible talent, is directly involved with the theme of furniture and interior design, he gives shape to ideas with great technical creativity.

3

 

 


 

The project is structured in three modules: the entrance module contains the service areas as well as a double height workshop, the main module houses the public and private areas of the house, the third module is an open terrace and very close Sea. From the input module – a connector shaft of tropical solid wood planks that reaches the sea – it passes through the main module that floats on a volcanic stone bed and finally links each module with each other. In the main module, the ground floor is an open and unique space where the constant is the absolute integration to its immediate surroundings – the exterior -, there, only the kitchen as a space of coexistence and a small living space. The upper floor is divided into two parts, the master suite and the two visitor suites, which are accessed from the double stairway at triple height. Another constant is the open spaces for private and common use, one part of the master suite’s bathroom is outdoors. Polished concrete, Parota wood, stainless steel elements, natural stones and finally the careful selection of furniture make this beach residence a unique dwelling.

 

© Marcos Garcia

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 


Skäret Residence by Chahrour Huhtilainen

Skäret Residence by Chahrour Huhtilainen

Skäret Residence by Chahrour Huhtilainen overlooking the North Sea in Hoganas, Sweden | The Hardt

 

Skäret Residence by Chahrour Huhtilainen overlooking the North Sea in Hoganas, Sweden. The project is divided into four different modules including two guesthouses, sauna, storage, unit and central building. the villa is diluted into four different functions: the main building, two guesthouses, and a sauna plus storage unit. Each volume is placed strategically to achieve ideal views of the surrounding landscape with floor-to-ceiling glazing that face out to the wooden decking. capable of sliding open, the interior is projected out into the landscape, blurring the boundary between indoor and outdoor. The composition also establishes numerous sight lines to the other volumes, resulting in a cluster of structures that are directly engaged with the others.

 

 

 

 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 


 

Beach House (2016) by Schmidt Arquitectos Asociados

Beach House (2016) by Schmidt Arquitectos Asociados

Beach House (2016) by Schmidt Arquitectos Asociados located in Cachagua, Chile | The Hardt

 

Beach House (2016) by Schmidt Arquitectos Asociados located in Cachagua, Chile. The site is located on the third row of properties facing the sea, gently sloping with a blanket of Doca Carpobrotus equilateral, characteristic to the central coast of Chile. It has a great view of the sea and the sunsets and is exposed to the cold south-west wind. The project is set with its angled geometry, by way of contrast, making the most of the surrounding landscape. The consolidated sand slope joins to accommodate the spacious interior of pure and simple materials. More than a formal commitment, we understood that the owners sought, through their demands, a traditional beach house lifestyle, where there was greater programmatic freedom and integration of spaces, with the consequent break from the traditional rigid formal city houses, generating a more calm and relaxed feeling.

 


 

We proposed a beach terrace, an outside area that projects onto the view of the distant ocean. This place of contemplation is integrated into the main autonomous volume of the living room, dining room and kitchen through a large window that is found connecting the public space of the house. The open corridor, being the same size as the bedrooms, is also integrated, generating a large common limitless area. The Beach is the central space of the house where everything occurs and happens. To support the idea of relaxation instead of laying a hard floor to the terrace, we proposed covering it with sand, so one can walk barefoot, without pretension. The only hard material, wooden decking, was used for the main pathways for access and for connecting the children’s and guest rooms. A small hot tub, allowing year-round use, is accompanied by a concrete deck chair that simulates a stone. This synthesis of a natural landscape, by gathering its elements, is a reinterpretation of the distant coast.

 

 


 

The Beach is the central space of the house where everything occurs and happens. To support the idea of relaxation instead of laying a hard floor to the terrace, we proposed covering it with sand, so one can walk barefoot, without pretension. The only hard material, wooden decking, was used for the main pathways for access and for connecting the children’s and guest rooms. A small hot tub, allowing year-round use, is accompanied by a concrete deck chair that simulates a stone. This synthesis of a natural landscape, by gathering its elements, is a reinterpretation of the distant coast. The Beach is the central space of the house where everything occurs and happens. To support the idea of relaxation instead of laying a hard floor to the terrace, we proposed covering it with sand, so one can walk barefoot, without pretension. The only hard material, wooden decking, was used for the main pathways for access and for connecting the children’s and guest rooms. A small hot tub, allowing year-round use, is accompanied by a concrete deck chair that simulates a stone. This synthesis of a natural landscape, by gathering its elements, is a reinterpretation of the distant coast.

 


 

The east wing houses the children’s and guest rooms and is completely independent, it is connected to the main body by an exterior corridor supporting the idea that The Beach is always the center of all crossings, meetings, events, and activities. The house is considered as a traditional construction of reinforced concrete, looking to resemble an adobe construction, the molds of the panels leave their texture exposed so absorbing the gleaming light throughout the day. This simple materiality supports the idea of calmness and relaxation, no sophisticated or difficult to maintain materials were proposed, on the contrary, the idea was to reduce unnecessary worries and enjoy the experience in peace. To compensate for the coldness of the concrete walls and floors, the roof is made of laminated wooden beams and the ceilings of plywood boards, improving the acoustics and delivering a natural texture, humanizing the environment. The decoration and the furniture, made of natural materials, also seek that freedom and generate unprejudiced environments.

 

© Aryeh Kornfeld

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 


 

 

Seascape Retreat by Pattersons

Seascape Retreat by Pattersons

Seascape Retreat by Pattersons situated in secluded Banks Peninsula, Canterbury, New Zealand. The 1,184 ft² (110 m²) cottage was designed as a honeymoon retreat for paying guests and consists of three rooms; a lobby, a living/sleeping room and a bathroom. Constructed largely from rock quarried near its site with in-situ poured concrete floors and an earth turfed roof.  It is self-sustainable with respect to on-site water harvesting and wastewater treatment. The project incorporated an extensive reforestation and re-vegetation subproject.  
 

 


The retreat is constructed largely from rock quarried near its site with in-situ poured concrete floors and an earth turfed roof. This robust structure is integrated into the escarpment above to protect occupants from falling debris and then lined with horizontal macrocarpa timber. The lining forms integrated joinery, services, wall and ceiling panels and shelters behind double glazed low E-glass in a storm and shatterproof steel mullions, which utilize earthquake resistant sliding heads.

The cottage is a shelter designed as a honeymoon retreat for paying guests and consists of three rooms; a lobby, a living/sleeping room and a bathroom.

 
Its plan and section use an interlocking geometry to respond to two views, a three-quarter outlook along the face of the cove and a far view aligning with a double rock arch called “The Comb.” The Comb collapsed into a simple rock spire during the February 2011 Christchurch earthquake.
 

MENU
SEARCH
The Hardt

Pin It on Pinterest