The Hardt tr?id=338928643312774&ev=PageView&noscript=1 Infinity by Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners Architecture Courtyard Landscape Minimal Modern View  spain Jean Luc Laloux Bruno Erpicum & Partners Bruno Erpicum Baleares   Image of tr?id=338928643312774&ev=PageView&noscript=1
The Hardt Infinity Atelier d%E2%80%99Architecture Bruno Erpicum Partners situated in Baleares Spain. 9 1080x675 Infinity by Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners Architecture Courtyard Landscape Minimal Modern View  spain Jean Luc Laloux Bruno Erpicum & Partners Bruno Erpicum Baleares   Image of Infinity Atelier d%E2%80%99Architecture Bruno Erpicum Partners situated in Baleares Spain. 9 1080x675

Infinity by Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners

Infinity by Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners situated in Baleares, Spain | The Hardt

 

Infinity by Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners situated in Baleares, Spain. The 6,458 ft² (600 m²) house takes up its position, back facing the other houses, and simply embraces the entire horizon. The architect has limited terrain to work on. The trick, however, is to release all the emotions of the place: opening or splitting, reflecting infinity. Space and time are two infinite things that pass us by. Architecture, however, enables us to model space and set time, like a sundial. It can also embody a third infinite thing: beauty.

 

 

© Jean-Luc Laloux

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 


 

The Hardt DUSSELDORF Atelier d%E2%80%99Architecture Bruno Erpicum Partners 9 1080x675 Infinity by Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners Architecture Courtyard Landscape Minimal Modern View  spain Jean Luc Laloux Bruno Erpicum & Partners Bruno Erpicum Baleares   Image of DUSSELDORF Atelier d%E2%80%99Architecture Bruno Erpicum Partners 9 1080x675

DUSSELDORF by Bruno Erpicum & Partner

DUSSELDORF (2006) by Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners located in Düsseldorf, Germany | The Hardt

 

DUSSELDORF (2006) by Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners located in Düsseldorf, Germany. Bruno Erpicum was the architect entrusted with designing this warehouse conversion. It is now the home of a couple with a passion for architecture who were keen to make one of Düsseldorf’s rare ruins their own. The reconversion was closely overseen by the administrative authorities since this old factory in the city center miraculously avoided damage during the many bombings of World War II.

 


 

Across from the coachman’s passageway are some garages that stand in front of the entrance court. The court is dotted with screens that flank the entrance and seclude off the “day patio”. The history of the city is reflected in the glass panels, reminding you of the building’s heritage. A facade made entirely of glass stands completely independently of the old structures, showing off their immense scale. The building is now protected against the elements and complies with energy performance requirements. The study opens boldly onto the garage and gym. The gloss painted furniture designed by architect Bruno Erpicum reflects the structural elements. A vast white space devoid of any accessories houses the sleeping accommodation in the conversion; the rotating door appears to be floating in the air. An enormous living room is arranged between the pilasters that are displayed with pride. The artist’s design highlights the existing brickwork that supports the flagstone roof; here again, the wear inflicted over time is openly displayed. The architecture unpretentiously magnifies the materials.

 

 


 

The kitchen is arranged in the exterior deambulatory. The bedroom is housed in a “white box” that has been perfected with the utmost care. It is encircled by a “night patio” illuminated using zenithal light that sweeps across the surrounding brickwork. The light itself becomes a material, rebounding off the objects it touches and reminding us of the building’s history. The walls of the bedroom are perfectly smooth, whereas the bathroom is surrounded by rough pilasters (p. 106-107). A flow of natural light is ensured by the night patio, a space created by the removal of the roof around the edge of the bedroom. Pieces of raw concrete were used to create the bath, shower, and washbasin. The starry ceiling over the Turkish bath completes the composition.

© Jean-Luc Laloux

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

https://thehardt.com/architecture/6544-2/

https://thehardt.com/design/minimal/a-house-in-ayukawa-2012-by-mega/

https://thehardt.com/architecture/house-in-muko-by-fujiwara-muro-architects/

 

 


The Hardt bruno erpicum les heures claires 1 Infinity by Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners Architecture Courtyard Landscape Minimal Modern View  spain Jean Luc Laloux Bruno Erpicum & Partners Bruno Erpicum Baleares   Image of bruno erpicum les heures claires 1

Les Heures Claires (2004) by Bruno Erpicum

Bruno Erpicum Les Heures Claires (2004) located in Belgium | The Hardt

 

Bruno Erpicum Les Heures Claires (2004) located in Belgium. The work involves renovating and transforming a house in the suburbs into a contemporary residential building. Two white walls have appeared on the avenue in the suburbs and two young trees can be seen in front of these walls which will grow and bear witness to the seasons of the year. As you enter the building, and before the family has a chance to extend its hospitality to you, a vast surface of the water will arouse your senses

 

 

 

Photographer: Jean Luc Laloux

 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

https://thehardt.com/architecture/casa-a-g-duearchitetti/

 

https://thehardt.com/architecture/owl-house-2017-baag/

 

https://thehardt.com/architecture/clover-house-2015-by-r-c-tech/

 


 

MENU
SEARCH
The Hardt THE HARDT NEW LOGO Infinity by Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners Architecture Courtyard Landscape Minimal Modern View  spain Jean Luc Laloux Bruno Erpicum & Partners Bruno Erpicum Baleares   Image of THE HARDT NEW LOGO
The Hardt THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142 Infinity by Atelier d’Architecture Bruno Erpicum & Partners Architecture Courtyard Landscape Minimal Modern View  spain Jean Luc Laloux Bruno Erpicum & Partners Bruno Erpicum Baleares   Image of THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142

Pin It on Pinterest