The Hardt 2Verandas by Gus Wu%CC%88stemann9 2Verandas by Gus Wüstemann Architecture Concrete Courtyard Decor Design Interior Design Minimal View  switzerland pool Gus Wüstemann Bruno Helbling   Image of 2Verandas by Gus Wu%CC%88stemann9

2Verandas by Gus Wüstemann

Asher 3:40 pm 8:48 pm

2Verandas by Gus Wüstemann located on a lake just outside Zurich, Switzerland | The Hardt

 

2Verandas by Gus Wüstemann located on a lake just outside Zurich, Switzerland.  Completed in 2012, the 11,840 ft² (1,100 m²) is on park-like grounds. The clients asked there architects for a solution for a house that made most of the big plot, wanting a view, but not ends up with a house on top of the hill and a rest of a garden down below. This is a house for a young South African family in Erlenbach, just outside of Zurich along the lake. The plot is in a suburban context and therefore quite dense with family homes typical for the area. The site is on a slope, with beautiful views of the lake with the evening sun. The clients asked us for a solution for a house that made the most of the big plot, wanting a view, but not ending up with a house on top of the hill and the rest of the garden down below. Our solution was to occupy the periphery of the site, with the main house on top of the hill and the pool house at the bottom; and with both houses connected through a solid stony promenade: 2 verandas. In occupying the periphery there is one veranda at the top, with the promenade alongside the easborderarder of the plot leading to the south end. There is also a small ‘park’ in the middle of the site.

 

 


 

The stony promenade connects the two verandas almost as a site of its own, where you walk or sit and enjoy the view to the lake or the park. The garden also moves up to the level of the living room and connects all levels of the house with the garden. This is a house for a young South African family in Erlenbach, just outside of Zurich along the lake. The plot is in a suburban context and therefore quite dense with family homes typical for the area. The site is on a slope, with beautiful views of the lake with the evening sun. The clients asked us for a solution for a house that made the most of the big plot, wanting a view, but not ending up with a house on top of the hill and the rest of the garden down below. Our solution was to occupy the periphery of the site, with the main house on top of the hill and the pool house at the bottom; and with both houses connected through a solid stony promenade: 2 verandas. In occupying the periphery there is one veranda at the top, with the promenade alongside the eastern boarder of the plot leading to the south end. There is also a small ‘park’ in the middle of the site.

 

 


 

The stony promenade connects the two verandas almost as a site of its own, where you walk or sit and enjoy the view to the lake or the park. The garden also moves up to the level of the living room and connects all levels of the house with the garden.  The main house is a stony, concrete, hammer-shaped volume over two levels that contains the living rooms. In the upper part is the public living room for dining and guests, with a beautiful view over the lake of Zurich. On the ground level is the family lounge with an exterior patio that can be joined as one room with the living room. All the windows disappear and the inside and outside patio become one. That patio also connects all bedrooms and is a lounge to sit together privately and watch a movie.

The circulations in and out of the patio space are controlled by concrete volumes at the ceiling that condense the space through mass and light and slow the circulation. The two rooms are crossed above each other, and at the ground floor level, we pulled a wooden curtain around the concrete volume to create the private sleeping quarters. The upper living room has a shark fin-like shape, so the space is very high in the back and lower at the front to frame the view.

 

Photos by © Bruno Helbling

 

 


 

 

Aesthetically and Geographically elated Projects:

 

 

 

The Hardt Feldbalz House by Gus Wu%CC%88stemann Architects 1 2Verandas by Gus Wüstemann Architecture Concrete Courtyard Decor Design Interior Design Minimal View  switzerland pool Gus Wüstemann Bruno Helbling   Image of Feldbalz House by Gus Wu%CC%88stemann Architects 1

Feldbalz House (2008) by Gus Wüstemann Architects

Asher 4:31 pm 12:48 am

Feldbalz House (2008) by Gus Wüstemann Architects situated in Zurich, Switzerland | The Hardt

 

Feldbalz House (2008) by Gus Wüstemann Architects situated in Zurich, Switzerland. The created sculpture contains family life, where everybody meets and circulates on the first floor while providing a great view over the lake of Zurich. This sculpture separates the parents’ area, which is on top of the sculpture, and the children’s area, which lies underneath. The whole construction rests on the volume of the fireplace; an element of content and emotion. There are no walls or recognizable architectural elements; you are either in the public figure, above or underneath it. The sculpture frees the “building” of the normally so obviously recognizable building regulations.

 

 

© Bruno Helbling

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

https://thehardt.com/architecture/floating-house-by-satoru-hirota-architects/

https://thehardt.com/architecture/haus-b-2014-by-e2a-piet-eckert-und-wim-eckert-architekten/

https://thehardt.com/architecture/los-limoneros-2014-gus-wustemann-architects/

 


MENU
SEARCH
The Hardt THE HARDT NEW LOGO 2Verandas by Gus Wüstemann Architecture Concrete Courtyard Decor Design Interior Design Minimal View  switzerland pool Gus Wüstemann Bruno Helbling   Image of THE HARDT NEW LOGO
The Hardt The Hardt Logos 1110 copy 2Verandas by Gus Wüstemann Architecture Concrete Courtyard Decor Design Interior Design Minimal View  switzerland pool Gus Wüstemann Bruno Helbling   Image of The Hardt Logos 1110 copy
The Hardt THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142 2Verandas by Gus Wüstemann Architecture Concrete Courtyard Decor Design Interior Design Minimal View  switzerland pool Gus Wüstemann Bruno Helbling   Image of THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142

Pin It on Pinterest