The Hardt tr?id=338928643312774&ev=PageView&noscript=1 Marino House by ATV Arquitectos Architecture Concrete Design Landscape Minimal Modern View Wood  Buenos Aires ATV Arquitectos argentina Albano García   Image of tr?id=338928643312774&ev=PageView&noscript=1
The Hardt Marino House by ATV arquitectos 76 1080x675 Marino House by ATV Arquitectos Architecture Concrete Design Landscape Minimal Modern View Wood  Buenos Aires ATV Arquitectos argentina Albano García   Image of Marino House by ATV arquitectos 76 1080x675

Marino House by ATV Arquitectos

Immersed in the dense forest of Pinamar, in Buenos Aires, Argentina, Marino House by ATV Arquitectos | The Hardt

 

Immersed in the dense forest of Pinamar, in Buenos Aires, Argentina, Marino House by ATV Arquitectos.  Respecting its environment and taking advantage of the views, the house tries to preserve and adopt its surroundings. Focusing on the material-structure matters, the project looks into the concrete-wood matching, suggesting concrete as the material which defines the space-tectonic structure of the project. Three supporting partitions, lying linearly with each other, support the slab floors which in turn hang from the superior beams. The structure, with its dimension and texture differences, defines the space and at the same time limits and maximizes the open plant in the public sector. This gives rise to the phenomenon of a space completely ethereal in terms of limits; given that the whole joinery can be opened completely thus building a continuous semi-covered area. The forest is the house’s limit.

On the other hand, wood is the material used to create all the volumes and partitions and it is the element which defines the possible limits which might arise from this environment. These limits are blurred, manipulated. They can be sifted, closed, moved, separated, and so defining relations with the environment. The house functionally sets the access from a patio appendicular to the terrace, which suggests continuity of the street expansions. This patio divides the studio sector and the public space, made up of a living and dining room, kitchen and grill sector. On the first floor, the bedrooms are spatially defined by the location of the wet areas and the wooden partitions. At the same time, this level has access to an observatory deck overlooking the forest.

 

 

The transition from the public to the private space is made through a vertical circulation which takes the subject through different sensations as regards light and visuals. At the same time, a piece totally made of wood goes all over the project, fitting into the concrete structure and relating the different levels with storage places and overhead lightning depending on the conditions. Almost as if it were negative, the project looks into the phenomenical and material relation which arises between the downstairs world (public) and the upstairs world (private). From the concrete textures to the wooden joineries (closing downstairs in the exterior and upstairs in the interior) the project presents this counterpoint, emphasizing the difference between the supported and the supporting, as a tree expressing the elements which shelter the protected space.

 

© Albano García

The Hardt Casa E246 Ezequiel Amado Cattaneo 0 1 1080x675 Marino House by ATV Arquitectos Architecture Concrete Design Landscape Minimal Modern View Wood  Buenos Aires ATV Arquitectos argentina Albano García   Image of Casa E246 Ezequiel Amado Cattaneo 0 1 1080x675

Located in Buenos Aires, Argentina, House E246 by Ezequiel Amado Cattaneo.

Located in Buenos Aires, Argentina, House E246 by Ezequiel Amado Cattaneo | The Hardt

 

Located in Buenos Aires, Argentina, House E246 by Ezequiel Amado Cattaneo. Within an irregular terrain, and taking orientation as a fundamental premise, the house is implanted with the clear intention of maximizing the sun and the view. Sited in front of green space and near the edge of the neighborhood, the main volume is oriented parallel to the neighboring building, attached to the lateral retreat, taking advantage of the longitudinal extension for the development of the necessary program. The materiality adopted is simple and rational. Armed concrete partitions, largely glazed cloths, and black prepainted aluminum carpentry maintain the monochrome to highlight and enhance the surrounding green. On the ground floor, the social sector of the house is accommodated around a series of courtyards, which lighten and shape the space. In this way the green is added to the daily life of the house, strengthening the relationship between interior and exterior maintaining the essence of the place.

Upstairs, a blunt black volume aligns the bedrooms and private stairs towards the green and the horizon, providing them with the best orientation. Its materiality is differentiated by a siding cementitious siding type, which accentuates its linearity and gives it a strong recognizable imprint. A strong, gestural cantilever forms the parking lot and frames the access, which is presented as a transparent nexus, by which you can guess the bottom of the lot and the mirror of water that closes the whole.

 

 

© Alejandro Peral

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 

MENU
SEARCH
The Hardt THE HARDT NEW LOGO Marino House by ATV Arquitectos Architecture Concrete Design Landscape Minimal Modern View Wood  Buenos Aires ATV Arquitectos argentina Albano García   Image of THE HARDT NEW LOGO
The Hardt THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142 Marino House by ATV Arquitectos Architecture Concrete Design Landscape Minimal Modern View Wood  Buenos Aires ATV Arquitectos argentina Albano García   Image of THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142

Pin It on Pinterest

Share This