The Hardt The Barn Carney Logan Burke Architects  1080x675 The Barn (2016) by Carney Logan Burke Architecture Decor Interior Design Landscape View Wood  Wyoming USA renovation conversion Carney Logan Burke Architects. cabin Audrey Hall Photography   Image of The Barn Carney Logan Burke Architects  1080x675

The Barn (2016) by Carney Logan Burke

    0

Situated near Jackson Hole, Wyoming, United States, The Barn (2016) by Carney Logan Burke Architects | The Hardt

 

Situated near Jackson Hole, Wyoming, United States, The Barn (2016) by Carney Logan Burke Architects. Whatever the attraction, the architectural barn style was the look that the homeowners were after when they decided to add a guesthouse to their 15-acre property on Tucker Ranch.  The couple’s architect and friend, John Carney of Carney Logan Burke Architects in Jackson, equivocated – for a minute. “I remember they handed me photos of the real barns. I suggested maybe we didn’t want to settle on a form so quickly, but in this case, it really was them saying ‘No, this is what we want’”.

 


 

But because the barn shape “is very classic and traditional”, Carney says, “we knew we wanted to add an element of surprise in the design.  That surprise took the form of a huge second-story gridded glass wall, which looks due north to the Tetons and the Jackson Hole Mountain Resort and has two lower hopper windows that open up to provide fresh air. “The whole thing is proportioned to look like a loft hay-loading space as if it were big double doors you brought hay into,” says Carney.

 

 


 

Besides needing a guest house for the family’s many visitors, the homeowners wanted a dedicated workout area for her (“I exercise outside whenever I can, but needed something with views to use in bad weather” she says.) and, for him, an expansive first-floor garage with a ceramic checkerboard tile floor. The building pays homage to 19th-century working barns: the exterior and interior walls, in fact, are built of old barn wood (from Montana Reclaimed Lumber), two-foot-square punched windows on the first floor mimic traditional barn windows and the interior has a pitched ceiling supported by knee braces interspersed between trusses, a design that is both striking to look at and necessary to support the cedar shake roof during Wyoming’s heavy winter snows.

 

© Audrey Hall Photograph

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 

Vanvaaso (2015) by Design Work Group

DE BAEDTS House (2016) by Architektuuburo Dirk Hulpia

The Timber House from KÜHNLEIN Architektur

 


 

The Hardt V Lodge Reiulf Ramstad Arkitekter 2 The Barn (2016) by Carney Logan Burke Architecture Decor Interior Design Landscape View Wood  Wyoming USA renovation conversion Carney Logan Burke Architects. cabin Audrey Hall Photography   Image of V Lodge Reiulf Ramstad Arkitekter 2

V-Lodge (2013) by Reiulf Ramstad Arkitekter

Located in Ål, Norway, V-Lodge (2013) by Reiulf Ramstad Arkitekter | The Hardt

 

 

Located in Ål, Norway, V-Lodge (2013) by Reiulf Ramstad Arkitekter. This all-year cabin is located in the mountains above the village Ål, amidst cross-country ski tracks in winter and hiking tracks in summer. It is well suited for the family of five and designed to accommodate changes in family composition and a mix of generations in the years to come. The project has had a particular ambition to adapt to the existing topography and natural surroundings while taking advantage of the beneficial opportunities of the site. Simplicity and restraint characterize the lodge in its form, program, and materials. The building consists of two bodies united in a V-shaped plan with a south-facing glazed wall at its chamfered intersection. The main branch accommodates the entrance hall and combined dining, kitchen, and living zones, orientated in parallel with the contours of the topography. The second branch contains a bathroom, three bedrooms and a youth lodge at the far end, each on stepped levels in alignment with the falling terrain. The exterior is entirely clad in pre-patinated heart pine on the walls and pitched roofs, providing a homogenous skin that blends in with its surroundings.

 

 

 


 

The interior is simple but refined: walls, ceiling, and fixed furniture are finished with bare plywood sheets, and the combined fireplace and kitchen counter are cast in-situ concrete. Glazed openings from floor to ceiling provides ample daylight and transparency to the outside, culminating with the glazed section at the joint of the two branches. While admitting the high sun above the forested crest, its focal point is the forest floor at the base of the hill. A comfortable sitting niche provides the optimal place for relaxation and contemplation. Each bedroom is accessed through sliding doors along a narrow hallway of steps descending with the terrain and ending at a youth lounge with views through its glazed gable end wall. The cabin’s gentle intervention on the site creates small microclimate zones with beneficial sun conditions for outdoor activities and easy access from the interior. Its form reinterprets local and national building traditions, with materials that match and complement the montane birch forest and quality of light.

 

© Søren Harder Nielsen

 


 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 


The Hardt THE HARDT NEW LOGO The Barn (2016) by Carney Logan Burke Architecture Decor Interior Design Landscape View Wood  Wyoming USA renovation conversion Carney Logan Burke Architects. cabin Audrey Hall Photography   Image of THE HARDT NEW LOGO

Categories

Send this to a friend