The Hardt tr?id=338928643312774&ev=PageView&noscript=1 MAAVC by Camilo Rebelo + Tiago Pimente Architecture Art Commercial Building Concrete Landscape Minimal Modern View  Tiago Pimente portugal Muesum Camilo Rebelo + Tiago Pimente Camilo Rebelo   Image of tr?id=338928643312774&ev=PageView&noscript=1
The Hardt MAAVC by Camilo Rebelo Tiago Pimentel The Hardt MAAVC by Camilo Rebelo + Tiago Pimente Architecture Art Commercial Building Concrete Landscape Minimal Modern View  Tiago Pimente portugal Muesum Camilo Rebelo + Tiago Pimente Camilo Rebelo   Image of MAAVC by Camilo Rebelo Tiago Pimentel The Hardt

MAAVC by Camilo Rebelo + Tiago Pimente

Situated in Vila Nova de Foz Côa, Portugal, MAAVC by Camilo Rebelo + Tiago Pimente | The Hardt

 

Situated in Vila Nova de Foz Côa, Portugal, MAAVC by Camilo Rebelo + Tiago Pimentel.  To build the Museum of Art and Archaeology of the Côa Valley we connected different parameters: topography, accessibilities, and program. The fusion of these aspects was highly important for the concept definition – to conceive a museum as an installation on the landscape. The topography was crucial in our decisions since we had to deal with an enormous difference between the museum entrance and the interior of the building. The arrival is made at the top of this topography and that was one of the reasons to create a platform, a terrace, a belvedere – the stage scenario is the huge and impressive landscape with mountains and valleys.

 

 


 

The arrival, a contemplation moment and a parking space as well – as at the same time the museum entrance. The body strategy, in relation to topography, is natural; this means that the platform assumes the same level of the street that ends on the building while the terrain goes down along the side walls showing, in the front elevation, the total height of the volume. On the higher level of the terrain, the monolithic triangular form is a direct result of the valley’s confluences. This triangular body happens in the middle line of the two valleys, facing them (Vale de José Esteves and Vale do Forno) – the third side faces the crossing of Douro and Côa rivers. Its materiality evokes the local stone yards and reflects two different natures: the concrete’s matter and the local stone’s texture and color. For the building expression, we decided to use concrete made with shale pigment (local stone) – the concrete’s texture was made with several molds that were extracted directly from the existing rocks.

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 


 

MENU
SEARCH
The Hardt THE HARDT NEW LOGO MAAVC by Camilo Rebelo + Tiago Pimente Architecture Art Commercial Building Concrete Landscape Minimal Modern View  Tiago Pimente portugal Muesum Camilo Rebelo + Tiago Pimente Camilo Rebelo   Image of THE HARDT NEW LOGO
The Hardt THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142 MAAVC by Camilo Rebelo + Tiago Pimente Architecture Art Commercial Building Concrete Landscape Minimal Modern View  Tiago Pimente portugal Muesum Camilo Rebelo + Tiago Pimente Camilo Rebelo   Image of THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142

Pin It on Pinterest