The Hardt tr?id=338928643312774&ev=PageView&noscript=1 RC 80 House (2016) by Architecture Style Workshop Architecture Concrete Courtyard Design Interior Design View  pool mexico David Cervera cinder blocks Architecture Style Workshop   Image of tr?id=338928643312774&ev=PageView&noscript=1
The Hardt RC 80 House Architecture Style Workshop 4 RC 80 House (2016) by Architecture Style Workshop Architecture Concrete Courtyard Design Interior Design View  pool mexico David Cervera cinder blocks Architecture Style Workshop   Image of RC 80 House Architecture Style Workshop 4

RC 80 House (2016) by Architecture Style Workshop

Located in Mexico, RC 80 House (2016) by Architecture Style Workshop | The Hardt

 

Located in Mexico, RC 80 House (2016) by Architecture Style Workshop. The history of the building and the cultural and social significance were the characteristics that led us to the interpretation and intervention of the House RC 80. An irregular lot and some pre-existing elements give this house a unique character. The walls, mostly covered with white cement, create the perfect canvas for works of art, cement floors give character to each area, wood in its natural state brings warmth and aluminum and glass allow to create a close inner exterior relationship. The staircase and element of transition between the public and private area are loaded with prominence where the apparent block latticework with colored artisan crystals gives the vestibular space an artistic character since during the day it becomes a changing element with the light of the Sun and night are lamps that bathe the interior of the house color.

 

 


 

The project, in general, was conceived based on the aspects of functionality, contemporaneity, and simplicity, seeking to coexist in the historical environment of the rescued building without competing with it, enhancing the spatial and aesthetic qualities of both, in such a way, fixed elements were designed with polished white concrete with decorated pasta floor inserts and thus achieve the compliment with selected furniture for its use and function. In the exterior area elements of pigmented cement in yellow and blue were used, the pool in white cement stepped adapting to the preexisting vegetation as in the case of the orange tree inside the pool and the one that was on the perimeter wall, a rest area whose design seeks internal balance through the simplicity and strength of pure lines, this being the one that provides natural ventilation to the spaces that surround it, and that in turn transforms the environments with its light throughout the day.

 

 

The arrangement of spaces allows us to create harmonious relationships between pre-existing structures and new elements, developing a spatial and visual continuity between them. In the existing building contains hall, garage, living room and kitchen; the dining room takes advantage of the double-height window, lighting and natural ventilation acting as a link between the old building and the new one.

© David Cervera

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 

 


 

The Hardt Mipibu House Terra e Tuma Arquitetos Associados 6 1 1000x675 RC 80 House (2016) by Architecture Style Workshop Architecture Concrete Courtyard Design Interior Design View  pool mexico David Cervera cinder blocks Architecture Style Workshop   Image of Mipibu House Terra e Tuma Arquitetos Associados 6 1 1000x675

Mipibu House (2015) by Terra e Tuma Arquitetos Associados

Mipibu House (2015) by Terra e Tuma Arquitetos Associados located in São Paulo, Brazil | The Hardt

 

Mipibu House (2015) by Terra e Tuma Arquitetos Associados located in São Paulo, Brazil. This house represents a very common situation in São Paulo, a long and narrow ground 18 x 98 ft [5.6×30.0m], with only the front elevation free of interference of the buildings around it. The challenge increased from the moment that we had to meet an extensive program for this area, which led us to maximum occupancy allowed, 1,830 ft² (170 m²). With the value of land ever higher, reaching a solution that meets twice the ideal area for small plots like this has been our work and of many other architects who seek to propose good projects for its clients, for themselves and for the city. Considering the inevitable verticalization of its neighbors, all of them glued at the boundaries, the first step was to reverse the facades, think the project “inside out”, as it will take out a glove. So when we brought the frames inside, we could use them to exhaustion, making it extremely open interior, as opposed to the fully enclosed outer perimeter. Then we positioned two inner courtyards, but functioning as the outside areas of the house. And they, like with other office projects, organize everything. In addition to providing necessary light and ventilation for health and spatial quality, articulate the rooms.

 

 

Another unexpected decision for the client was the positioning of the bedrooms on the ground floor, usually used for the social areas, and so we ascend the “ground” to the upper floor. This decision was given for intimate floor, the bedrooms, greater privacy, and silence. For social pavement provided integration with the roof slab, used as a recreational area, and so, therefore, not occurring the interruption by the intimate floor. It also has become the social areas better lit and ventilated. At the request of the client one of the courtyards became a water mirror, and with it, another important factor was the simultaneous design of the landscaping project. In this way, it was possible to provide an appropriate structure to receive both a large tree on the top deck, at the outdoor terrace adjoining the room, as the slab to bear the weight of the trays with plants that fall on the water mirror. Again scarce resources, but a lot of commitment to propose ways to follow that become the critical thinking in a viable work.

 

© Nelson Kon

 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

The Hardt Jardins House CR2 Arquitetura 003 1080x675 RC 80 House (2016) by Architecture Style Workshop Architecture Concrete Courtyard Design Interior Design View  pool mexico David Cervera cinder blocks Architecture Style Workshop   Image of Jardins House CR2 Arquitetura 003 1080x675

Jardins House by CR2 Arquitetura located in São Paulo, Brazil

Jardins House by CR2 Arquitetura located in São Paulo, Brazil. | The Hardt

 

Jardins House by CR2 Arquitetura located in São Paulo, Brazil. This residence in São Paulo is a project for a middle-aged couple and a daughter. Neighborhood residents wanted to continue living there, but not in an apartment. The site they found, in a small street, housed an industrial kitchen that occupied 100% of the lot. This building had no architectural value and no concern for sunlight and ventilation. The project arose from the idea of a mini respite in the urban landscape. The large concrete box of the first floor is the concept of the house. The box has tears, creating voids that illuminate without penetrating the privacy of the residents of the house, which is in the heart of a neighborhood predominantly comprised of buildings. The voids are filled with lush and contemplative gardens, which can be viewed from all environments, creating a visual connection between the ground and the first floor. Another important point in this connection is the double height of the living room, which allows a clear understanding of the house.

 

 


 

The use of inverted beams was the structural solution found so that the slab of the first floor can be seen from the ground floor, strengthening the identity of the concrete box. This choice also allowed the pipes of the entire second floor to be laid out on the floor and the slab. The location of the house on the lot aims to make the most of the sunlight, already quite limited by the surroundings. Downstairs is the social part of the house: on one side is the closed toilet block. On the other side are the kitchen block and service area. Among them, an open living and dining room. The entire floor has granite floors, leaving the feeling of being inside or outside the house. A wall of yellow Cobogó makes separation from the garage to the garden. Upstairs there are three bedrooms and a TV room, and a balcony with a pergola, the result of these tears on the floating concrete box. The staircase in the middle of the living room was adopted as a plastic and structural element, serving as visual protection from those who enter the residence, partially blocking the view of what is happening in the living room. This is a project with strong modernist references, due to the concrete, the free plan, and the voids, but with a more contemporary and current footprint.

 

.

 

© Fran Parente

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

MENU
SEARCH
The Hardt THE HARDT NEW LOGO RC 80 House (2016) by Architecture Style Workshop Architecture Concrete Courtyard Design Interior Design View  pool mexico David Cervera cinder blocks Architecture Style Workshop   Image of THE HARDT NEW LOGO
The Hardt THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142 RC 80 House (2016) by Architecture Style Workshop Architecture Concrete Courtyard Design Interior Design View  pool mexico David Cervera cinder blocks Architecture Style Workshop   Image of THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142

Pin It on Pinterest