The Hardt Vegetable Trellis Cong Sinh Architects 9 Vegetable Trellis (2016) by Cong Sinh Architects Architecture Courtyard Design Interior Design Landscape  vietnam lighting Garden Cong Sinh Architects   Image of Vegetable Trellis Cong Sinh Architects 9

Vegetable Trellis (2016) by Cong Sinh Architects

Asher 12:45 pm 12:47 am

Situated in District 9, Ho Chi Minh, Vietnam, Vegetable Trellis (2016) by Cong Sinh Architects | The Hardt

 

Situated in District 9, Ho Chi Minh, Vietnam, Vegetable Trellis (2016) by Cong Sinh Architects. Today, the target for hunger reduction is on a global scale. In the Asia Pacific, 12% of the population is in bad health because of a lack of food, and just in Vietnam from 2014 to 2016, this number is 11%, which means that 10.3 million people are underfed. Global climate change has been influencing the agricultural productivity in many areas. Especially in Vietnam today, sea level rise, droughts, and salt marsh usually occur in Southern provinces. The aforementioned problems have greatly affected the national food security, which requires us to have appropriate and practical solutions.

 


 

The project is the service area beside an auto care center. The visitors of this area and the clients of the center can sit and have a rest here, where part of the food is from the vegetables that are planted in the project. There is a lot of information and knowledge about many types of vegetables available for everyone. Visitors are guided and will have a chance to plant the vegetables right here. They’ll also be inspired to grow these plants at their houses. The idea is quite simple: we created a vegetable trellis covering the space for activities below to provide a cool and fresh microclimate, which is a very familiar picture in every Vietnamese people’s subconscious mind

 

 

 


 

 

The project was built with the aim of reducing climate change. When the construction came into operation, reality has shown that the space is very clean because the air is filtered by a vegetable trellis above. This is a really energy-efficient project as almost only sunlight is used the whole time the center is open every day (6 AM – 6 PM). Besides, every space is well-ventilated and we don’t need to use air conditioners. The design of the ground floor is completely open, which helps connect the spaces indoors and outdoors. So, they can be used flexibly and without limits. This space is a multifunctional one which can become a park, public space, restaurant, a coffee shop or a wedding and convention center, etc. The construction uses eco-friendly materials. The ground floor is tiled with many concrete planks to make it easier for rainwater to penetrate into the ground. This will help decrease flooding in the area. With a simple and useful idea, the architects desire to inspire people to grow vegetables in their homes, not just in Vietnam but also in many other countries around the world.

 

 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 


MENU
SEARCH
The Hardt THE HARDT NEW LOGO Vegetable Trellis (2016) by Cong Sinh Architects Architecture Courtyard Design Interior Design Landscape  vietnam lighting Garden Cong Sinh Architects   Image of THE HARDT NEW LOGO
The Hardt The Hardt Logos 1110 copy Vegetable Trellis (2016) by Cong Sinh Architects Architecture Courtyard Design Interior Design Landscape  vietnam lighting Garden Cong Sinh Architects   Image of The Hardt Logos 1110 copy
The Hardt THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142 Vegetable Trellis (2016) by Cong Sinh Architects Architecture Courtyard Design Interior Design Landscape  vietnam lighting Garden Cong Sinh Architects   Image of THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142

Pin It on Pinterest