The Hardt tr?id=338928643312774&ev=PageView&noscript=1 Located in San Pedro de la Paz, San Pedro de La Paz, Biobío, Chile at the Gago House by Pezo von Ellrichshausen Architecture Concrete Design Interior Design Minimal Wood  stairs Pezo von Ellrichshausen Estudio Palma Cristobal Palma / Estudio Palma Cristóbal Palma Chile Biobío   Image of tr?id=338928643312774&ev=PageView&noscript=1
The Hardt Gago House by Pezo von Ellrichshausen 5 1080x675 Located in San Pedro de la Paz, San Pedro de La Paz, Biobío, Chile at the Gago House by Pezo von Ellrichshausen Architecture Concrete Design Interior Design Minimal Wood  stairs Pezo von Ellrichshausen Estudio Palma Cristobal Palma / Estudio Palma Cristóbal Palma Chile Biobío   Image of Gago House by Pezo von Ellrichshausen 5 1080x675

Located in San Pedro de la Paz, San Pedro de La Paz, Biobío, Chile at the Gago House by Pezo von Ellrichshausen

Located in San Pedro de la Paz, San Pedro de La Paz, Biobío, Chile at the Gago House by Pezo von Ellrichshausen | The Hardt

 

Located in San Pedro de la Paz, San Pedro de La Paz, Biobío, Chile at the Gago House by Pezo von Ellrichshausen. Within the 2,594 ft² (241 m²) structure a spiral staircase with a central stairwell, regular steps, and no landings was installed at the intersection of the habitable walls that divide the interior is. To move between one enclosed space and the next there are two routes: the stairs, which function as a diagonal short cut that intersects the corners, and another gentler one that connects the centers of each enclosed space. In total there are twelve platforms at different levels, in which a rotation of 360 degrees is equivalent to a whole floor. 

 

 

© Cristobal Palma / Estudio Palma

 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

The Hardt Roel House Felipe Assadi Francisca Pulido Isaac Broid 1 1080x675 Located in San Pedro de la Paz, San Pedro de La Paz, Biobío, Chile at the Gago House by Pezo von Ellrichshausen Architecture Concrete Design Interior Design Minimal Wood  stairs Pezo von Ellrichshausen Estudio Palma Cristobal Palma / Estudio Palma Cristóbal Palma Chile Biobío   Image of Roel House Felipe Assadi Francisca Pulido Isaac Broid 1 1080x675

Roel House (2013) by Felipe Assadi + Francisca Pulido + Isaac Broid

Located in Mexico City, Mexico, Roel House (2013) by Felipe Assadi + Francisca Pulido + Isaac Broid | The Hardt

 

Located in Mexico City, Mexico, Roel House (2013) by Felipe Assadi + Francisca Pulido + Isaac Broid. The house, following a continuously adjoining typology, is arranged in an “H” scheme of two parallel pavilions (parallel to the street, one of them being the front façade) and a third pavilion that connects them. The one closest to the street contains the collective rooms, living room, dining room and kitchen. Its parallel is located at the back of the site, and the volume that connects them contains the bedrooms.

 


 

 

The “H” is completely suspended, supported at the back of the site (the slope descends towards the street) generating different courtyards between the enclosures. A lush garden makes its way underneath the house, from the street towards the back of the site. Parking lots and a multipurpose workshop are located under the “H”. On the roof, we took advantage of the flat level in order to place terraces, gardens and a swimming pool, from which you can also see a good part of Mexico City.

 

 

Courtesy of Cristobal Palma / Estudio Palma

 

 


 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 


The Hardt Poli House by Pezo von Ellrichshausen 003 Located in San Pedro de la Paz, San Pedro de La Paz, Biobío, Chile at the Gago House by Pezo von Ellrichshausen Architecture Concrete Design Interior Design Minimal Wood  stairs Pezo von Ellrichshausen Estudio Palma Cristobal Palma / Estudio Palma Cristóbal Palma Chile Biobío   Image of Poli House by Pezo von Ellrichshausen 003

Poli House by Pezo von Ellrichshausen

Poli House by Pezo von Ellrichshausen is located on the Coliumo peninsula, Chile | The Hardt

 

__ lugar ::: arquitectura en chile from dereojo comunicaciones on Vimeo.

 

Poli House by Pezo von Ellrichshausen is located on the Coliumo peninsula, Chile, in a rural setting scarcely populated by farmers, independent fishermen, and a few summer tourists. It is a distant location. The 1,937 ft² (180 m²) home was completed in 2005, and functions both as a summer house and a cultural center. The exterior is very unassuming almost as if it were an abandoned building. The work is located on the Coliumo peninsula, in a rural setting scarcely populated by farmers, independent fishermen, and a few summer tourists. It is a distant location that, we believe, is not far from the reality of the raw dream described by Martinez Estrada. There, a compact and autonomous piece was built in order to capture at least two things: the sensation of a natural podium surrounded by the vastness and the dizzying and wide open space produced by the sight of the sea washing against the rocks at the foot of the cliffs.

 

 

The building functions both as a summer house and a cultural center. This established a contradictory use: the interior would have to mediate between a very public aspect and a more intimate and informal one. That is, it had to be both monumental and domestic without any of the negative aspects of either one affecting the other. Therefore, we decided not to name the rooms by function but instead to leave them nameless and functionless, just empty rooms with varying degrees of connection between them. Then we decided to organize all the service functions in an oversized perimeter (the functional width), inside a thick wall that acts as a buffer. That hollow, empty space houses the kitchen, the vertical circulations, the bathrooms, the closets and a series of interior balconies that protect the windows from the sun (to the north) and the rain (to the west). If necessary, all the furniture and domestic objects can be stored inside the perimeter, freeing up space for multiple activities.

 

 

 

The entire work was built with handmade concrete, using untreated wooden frames. The work was done with a small mixer and four wheelbarrows, in horizontal strata that matched the height of half a wooden board. We then used the same battered wood of the frames to line the interior and to build sliding panels that function both as doors to hide the services of the perimeter and as security shutters that cover the windows when the house is left alone

 

 

 

© Cristobal Palma / Estudio Palma

 

 

 

MENU
SEARCH
The Hardt THE HARDT NEW LOGO Located in San Pedro de la Paz, San Pedro de La Paz, Biobío, Chile at the Gago House by Pezo von Ellrichshausen Architecture Concrete Design Interior Design Minimal Wood  stairs Pezo von Ellrichshausen Estudio Palma Cristobal Palma / Estudio Palma Cristóbal Palma Chile Biobío   Image of THE HARDT NEW LOGO
The Hardt THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142 Located in San Pedro de la Paz, San Pedro de La Paz, Biobío, Chile at the Gago House by Pezo von Ellrichshausen Architecture Concrete Design Interior Design Minimal Wood  stairs Pezo von Ellrichshausen Estudio Palma Cristobal Palma / Estudio Palma Cristóbal Palma Chile Biobío   Image of THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142

Pin It on Pinterest