The Hardt Haus B 2014 by E2A Piet Eckert Und Wim Eckert Architekten6 Haus B (2014) by E2A Piet Eckert Und Wim Eckert Architekten Architecture Concrete Courtyard Design Minimal  switzerland E2A Piet Eckert Und Wim Eckert Architekten   Image of Haus B 2014 by E2A Piet Eckert Und Wim Eckert Architekten6

Haus B (2014) by E2A Piet Eckert Und Wim Eckert Architekten

Asher 10:25 am 8:48 pm

Situated in Zurich, Switzerland, Haus B (2014) by E2A Piet Eckert Und Wim Eckert Architekten | The Hardt

 

Situated in Zurich, Switzerland, Haus B (2014) by E2A Piet Eckert Und Wim Eckert Architekten. Along the shore of Lake Zurich, individual locations have lost the sense of identity between the continuity of the suburban landscape. The generic architecture determines the immediate context without leaving open spaces, territorial reserves of agrarian zones, which create a welcome pause in a rhythm that would otherwise be monotonous. A simple meadow benefits the densely populated urbanization of single-family homes. In general, the gardens include the open spaces between individual dwellings, executed with greater or lesser success. In the end, they represent the remains after the consturido, nothing else.

 

 

 


 

Our intervention has a difference, create space with clear limits. The perimeter exists through walls and ditches: externally territorial and hard, internally soft, private and green. The house reflects this relationship between inside and outside. Two new private outdoor spaces are created, an entrance with patio and a garden. In the middle of both is part of the main entrance and an apartment in the garden. A staircase leading to the upper floor with a terrace and views of the adjacent space, with the lake and the mountain in the distance. Positioned around the kitchen are the dining room as well as the workshop, and a double height to create the bedroom lit from the northeast. All rooms are accessible directly from the terrace and from a staircase leading to the patio garden. On the ground floor, there is also a studio-gallery along with the common spaces. The master bedroom works as a unit with the toilet, dressing room and office; It is like an autonomous suite inside a house. The straight lines of the hard facade, formed with concrete walls, hanging from floor to ceiling with their fenestration are the characteristics that mark the external appearance. Only a window on the north facade that protrudes showing its concrete structure reveals the scale and the actual size of the house. Otherwise, the house remains mute and focused compared to the resounding presence of its surroundings.w

 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 


 

MENU
SEARCH
The Hardt THE HARDT NEW LOGO Haus B (2014) by E2A Piet Eckert Und Wim Eckert Architekten Architecture Concrete Courtyard Design Minimal  switzerland E2A Piet Eckert Und Wim Eckert Architekten   Image of THE HARDT NEW LOGO
The Hardt The Hardt Logos 1110 copy Haus B (2014) by E2A Piet Eckert Und Wim Eckert Architekten Architecture Concrete Courtyard Design Minimal  switzerland E2A Piet Eckert Und Wim Eckert Architekten   Image of The Hardt Logos 1110 copy
The Hardt THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142 Haus B (2014) by E2A Piet Eckert Und Wim Eckert Architekten Architecture Concrete Courtyard Design Minimal  switzerland E2A Piet Eckert Und Wim Eckert Architekten   Image of THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142

Pin It on Pinterest