The Hardt tr?id=338928643312774&ev=PageView&noscript=1 House 24 (2016) by Park + Associates Architecture Courtyard Design Interior Design Minimal Modern patterns  Singapore Shadows Park + Associates lighting Edward Hendricks   Image of tr?id=338928643312774&ev=PageView&noscript=1
The Hardt house 24 by park and associates32 1080x821 House 24 (2016) by Park + Associates Architecture Courtyard Design Interior Design Minimal Modern patterns  Singapore Shadows Park + Associates lighting Edward Hendricks   Image of house 24 by park and associates32 1080x821

House 24 (2016) by Park + Associates

House 24 (2016) by Park + Associates located in Singapore | The Hardt

 

House 24 (2016) by Park + Associates located in Singapore. In a usual circumstance, the front of the house is the most important – not in our case. House 24 is sited on a triangular plot, a constraint that we took on as an opportunity to really engage with the siting and planning of the house – to achieve a meaningful footprint that actualized the client’s spatial, functional, and privacy requirement. Moreover, the site adjoins a lushly landscaped state land that we endeavored to take advantage of at every available opportunity and every habitable space. As such, we turned the house away from the main road and neighboring houses, and instead, have the living spaces open out to the mature greenery beyond. The result is amassing comprising of two blocks which, when combined, define a V-shaped patio on the first floor that becomes the focal point of common activities and entertainment, borrowing views from the surrounding greenery.

 

 


 

The courtyard screen fronting the street is an exercise in rethinking the conventional entry sequence of residential dwellings, and an exploration in creating a more layered and sequential experience. It is experienced almost as a ritual space – serene and tranquil – marking the transition between the public and private. It was also an opportunity to explore what timber craftsmanship might mean in contemporary architecture, and we envisioned the screen to be a well-crafted element with a modern aesthetic and detailing. It eventually manifested itself as a refined and rhythmic facade, drawing attention to its delicate scale even as a structure that is over 8m high. A delightful pattern of light and shadow play out over the course of each day whilst allowing sunlight to filter in and natural air to stream in, creating a relaxing ambiance that reinforces the client’s desire to live in a home that reflected its tropical locality.

 

© Edward Hendricks

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects::

 


 

MENU
SEARCH
The Hardt THE HARDT NEW LOGO House 24 (2016) by Park + Associates Architecture Courtyard Design Interior Design Minimal Modern patterns  Singapore Shadows Park + Associates lighting Edward Hendricks   Image of THE HARDT NEW LOGO
The Hardt THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142 House 24 (2016) by Park + Associates Architecture Courtyard Design Interior Design Minimal Modern patterns  Singapore Shadows Park + Associates lighting Edward Hendricks   Image of THE HARDT LOGO WRITTEN WITH HALF QUARE 300x142

Pin It on Pinterest