The Howe Farm by IPT Architects

The Howe Farm by IPT Architects

The Howe Farm by IPT Architects, located in Buckinghamshire, UK | The Hardt

 

The Howe Farm by IPT Architects, located in Buckinghamshire, UK. The dwelling sits on an open 9.5-hectare plot of land. The modest house was designed the structure to unfold along its long axis as one progresses further into the site. an unassuming and carefully proportioned building clad in vertical wooden louvers faces the primary entrance from the street. voids cut through the exterior dark cladding to reveal lighter-toned wood siding and the main entrance

 

 


 

The side porch is obscured by a screen of charred wood planks and covered by the extended roof plane providing shading along the glass-enclosed facades facing the interior of the lot. After entering the home, the exterior envelope opens up towards the private side of the lot framing panoramic views of the landscape. The vertical timber facade planks gradually extend beyond the roof line making a 50% open balustrade framing a rooftop deck that additionally provides a space for viewing the expansive site. Due to timeline restraints and stringent efficiency standards, the structure is a result of two construction techniques. Structurally insulated panels cut down on construction time as well as provide a high level of thermal efficiency. Using this strategy to erect the primary structure and more traditional techniques for the exterior finishes, the home exhibits the same details found in local architecture supported by a more contemporary concealed core.  From the interior, space is heated through the use of an air source heat pump and a natural wood-burning stove which efficiently regulate temperatures without an excessive use of energy.

 

  • Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

https://thehardt.com/architecture/house-views-takashi-yamaguchi-associates/

 


 

The Farm (2015) by Fergus Scott Architects

The Farm (2015) by Fergus Scott Architects

The Farm (2015) by Fergus Scott Architects, located in New South Wales, Australia | The Hardt

 

Winner of a 2016 AIA Award, The Farm (2015) by Fergus Scott Architects, located in New South Wales, Australia. Four rammed earth pavilions make up this remote and very unique property. They provide refuge from the elements, elements of which are concurrent with the open environment and the seemingly endless grassland. The communal environment and the coastal views make this a truly one a kind retreat. This project received a 2016 AIA Award.

 

 

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 

https://thehardt.com/architecture/the-wall-house-by-guedes-cruz-architects/

https://thehardt.com/design/concrete/r-house-by-tamizo-architects/

https://thehardt.com/architecture/fairbairn-house-inglis-architects/

 

 


 

MENU
SEARCH
The Hardt

Pin It on Pinterest