Falling Garden by Gerda Steiner & Jörg Lenzlinger| Rebecca Law ‘Garten’

Falling Garden by Gerda Steiner & Jörg Lenzlinger| Rebecca Law ‘Garten’

Falling Garden by Gerda Steiner & Jörg Lenzlinger| Rebecca Law ‘Garten’

Falling Garden (2003) by Gerda Steiner & Jörg Lenzlinger located at the 50th Venice Biennial in the Church of San Stae on the Grand Canal. The Falling Garden was created for the 50th Venice Biennial in 2003. It was housed in the Church of San Stae on the Grand Canal. It was conceived and executed by Swiss artists Gerda Steiner and Jörg Lenzlinger. Gerda Steiner and Jörg Lenzlinger create site-specific fantasias and interactive wonderlands which are an adaptation of nature. The two have collaborated since 1997 and among the most successful contemporary Swiss artists.

Conceived and executed by Swiss artists Gerda Steiner and Jörg Lenzlinger, Falling Garden (2003) is a world in which botanical curios are suspended from the ceiling of a 17th-century church for the 50th Venice Biennial in 2003. It’s a botanic tableau in three dimensions, against a backdrop of richly decorated Italian marble.

 

 

 


Rebecca Louise Law

‘Garten’ (March-April 2016)

 

Materials: 30,000 mixed flowers, copper wire
Year: 2016
Location: Berlin, Germany
Exhibited: March – April 2016

Flowers donated by Dutch Flower Council.

 

 

 

Check out more of Rebecca’s work on her website, which is absolutely gorgeous.

 


 

 

Some other cool architectural projects, not really related but still pretty tight:

 

 


 

ReGEN House (2017) by EKAR

ReGEN House (2017) by EKAR

ReGEN House (2017) by EKAR located in Khwaeng Bang Bumru, Thailand | The Hardt

 

ReGEN House (2017) by EKAR located in Khwaeng Bang Bumru, Thailand. After living with his parents until the time he has his own family, our client moved out to his own house located opposite his parents’. The very first intention of our client was to renovate the existing house to be suitable for his first-born daughter – Meena. However, after the completion of architectural drawing, our client changed his mind. From his experience, it is not pleasing when it comes to living apart from his parents. Being a new parent makes our client become truly thinking about his daughter and her future. Therefore, he bought another land opposite his house and next to his parent’s house, with an effort to create a place where he can live with his child Meena till the time when she has her own family.

 


 

Long before Bangkok established, Thai people live in a big family which consists of grandparents, father, mother, and children (and sometimes including uncle and aunt). The way of Thai’s life has influenced the architectural design of Thailand. A traditional Thai house, in general, is composed of a variety of small detached-houses in which each small family lives, and a patio in a middle of the houses, where connects each family together. The house sits on poles which creates a high open space under the house, allowing good wind flow to pass through and lowering the temperature inside. In addition, protecting the dwellers from flood and wild animals. Therefore, this ground floor is mainly for parking and storage. While the residential area is on the first floor of the house where life starts. The attempt is to enhance living quality as well as the family relationship; meanwhile, individuals still have their own private space.

 


 

Nonetheless, the modern context is full of complexity creating complication in Thai people’s life. Land prices soar in capital forcing people to live apart from their family. Modern people tend to move into micro-apartments nearby their workplaces or too small detached-houses outside the city where the land prices are still affordable. The question is whether or not it is possible that we could create a house which brings back the comfort of traditional Thai houses in the modern context. The land is located on the corner of a road, and next to the house of the client’s parents where he grew up. With an area of 640 square meters, the architect embraces the concept of traditional Thai architecture to the planning to maximize this limited area. By creating L-shape building and lifting all residential spaces to the upper floors; leaving ground floor free for storage and parking area of ten cars. The wall between the parents’ house and the new one is eliminated and filled with a big new garden along the existing garden of parents’ house to create consistency of space.

 

 

Regarding the client’s wish, the architects divided the floor planning of the four-story house. The second floor is meant for the client’s family, while the third floor is for his daughter’s future family. Hence, in order to gather everyone in the family (and his daughter’s future family) together, the first floor is a focal point. On this floor, there are an entertainment room and a grand patio which become the common area for the client’s family (and also the future family). Furthermore, this floor is inspired by a traditional ground level in which natural elements are closely surrounded. Ranging from the swimming pool on the same floor which reflects a riverside sensation to the elevated yard across the swimming pool. The gap between the swimming pool and the elevated yard allows a tree from the ground floor to grow through. Also, allowing sunlight to stream in a glass pavilion (gardening pavilion) underneath. On the grand patio, users’ eyesight will be led to the swimming pool, the elevated yard, the top of the tree (grew on the ground floor), the existing garden of parents’ house, and to the parents’ house, respectively.

 


 

The intention is to make our client feel close to their parents. As well as to lay down watching Meena running around on this grand patio, like on a real ground. East side of the land is opposite the eight-story economic apartment. Therefore, the architects conceal the house on this side, in order to block the unpleasant view as well as to protect the residents from prying eyes, by providing windows or voids at the minimum number. Back to the ground floor, there is a main entrance on the east side which is made of solid wood. While on the first floor, on the same side, there are floor-to-ceiling wooden-grill window pivots which can be opened to allows ventilation and can be closed when privacy is in need. In terms of material selection, each floor of the ReGEN House features different materials, such as wood, stone-texture coated wall, and stone-like tiles. This material combination creates a uniqueness to the facade which still fits into the surrounding context.

 

 

© Chalermwat Wongchompoo

 

 


 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 

https://thehardt.com/architecture/new-concrete-house-in-brissago-2013-by-wespi-de-meuron-romeo-architects/

https://thehardt.com/architecture/casa-pn-zda/

 

https://thehardt.com/architecture/courtyard/courtyard-house-inarc-architects/

 


 

Mozoquila House by Vieyra Architects

Mozoquila House by Vieyra Architects

Situated in Tepoztlán, Mexico, Mozoquila House by Vieyra Architects | The Hardt

 

Situated in Tepoztlán, Mexico, Mozoquila House by Vieyra Architects. The project consists of a single-family house of two different volumes connected by a bridge, located at the foot of Cerro del Tepozteco. The endemic vegetation recovered from the land integrates the construction to its surroundings, additionally, local materials were used for the execution and finishing of the house as the stone that seems to have been born naturally from its surroundings. The existence of two volumes built in this house responds to the architectural program. The volume built in stone is where the public areas are: living room, laundry, patio and a half bathroom. It is physically separated from the other adobe volume, where there are three full bedrooms with bathroom and dressing room. Unifying this set is the bridge-terrace that unites them with a visual and geometric relationship to a pool of the same material. This material and its placement at 50cm above ground level make this platform something intentional and exceptional, embracing the volumes that “belong” to the earth.

 

 

 

 

© Jaime Navarro

 

 


 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 

 


 

House N by Tomohiro Hata Architect and Associates

House N by Tomohiro Hata Architect and Associates

House N by Tomohiro Hata Architect and Associates located in Hyogo Prefecture, Japan | The Hardt

 

House N by Tomohiro Hata Architect and Associates located in Hyogo Prefecture, Japan. A Japanese city residence tradition of clustering three buildings around an internal courtyard is continued with ‘House N,’ a suburban home in Hyogo Prefecture. Directly referencing Japanese ‘mink,’ a vernacular home from the seventeenth and eighteenth centuries, the house hides a sunny outdoor area from view of the street and neighbors. The traditional homes often included a main building, separate cottage, and warehouse or chicken coop. Hata’s version spreads all of the rooms found within a typical contemporary residence through the three volumes, including a dining room, kitchen and children’s room within a two-story structure, a multi-purpose room and master bedroom in an almost identical volume, and a family living room in the smallest building. Large windows look out onto the courtyard, where wooden platforms of varying heights have bee installed to maximize function while accommodating the slope of the site.

 

 


 

Photos by Toshiyuki Yano

 

Check More Japanese Gems – Pergola (2014) by APOLLO Architects & Associates and one of my personal favorites  Love House (2005) by Takeshi Hosaka and of course On The Water by Team Yamanashi in NIKKEN SEKKEI

 


 

House in Otori (2014) by Arbol Design

House in Otori (2014) by Arbol Design

House in Otori (2014) by Arbol Design located in Sakai, Japan | The Hardt

 

House in Otori (2014) by Arbol Design located in Sakai, Japan. This is a two-story wooden house in a dense build-up area in Sakai-city, Osaka. The space theme of this house is that private security, and comfortable living space combined with airy and bright room for a married couple. They also have a priority on setting a built-in garage. Our answer to them, it appears monotone at first, but, exclude the existence of the garage door and its parking space, by encircling the whole exterior with silver galvalume. As for ventilation, we set galvalume plates with the same quality as the main exterior wall of material, color, and shape, in very narrow intervals at two areas of the exterior (roadside and courtyard side) to create layers of a slit. This enables to shut down people’s looks from the outside and only wind would go through!

 

 

 


 

As for brightness, we created big open window spaces both in the courtyard and the dry space. Moreover, to make the best use of the sunlight, we planned to set those spaces in a separate distance as one straight beam from the sun would scatter, and embrace the entire house. Thus, you would enjoy the courtyard in each room openly anytime you’d like with brightness. Combining with these factors, this residential space made it possible to be open and roomy but secure privacy matters at the same time, even though the house was built in as small as about 43㎡ floor space, with the entire exterior wall encircled!!

 

© Yohei Sasakura

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 


 

MENU
SEARCH
The Hardt

Pin It on Pinterest