Villa à Oostduinkerke by Govaert & Vanhoutte Architects

Villa à Oostduinkerke by Govaert & Vanhoutte Architects

Villa à Oostduinkerke by Govaert & Vanhoutte Architects and Modulo Beton located in Oostduinkerke, Belgium | The Hardt

 

Villa à Oostduinkerke by Govaert & Vanhoutte Architects and Modulo Beton located in Oostduinkerke, Belgium.  Modulo Béton proposes a revolutionary way of building. Already a number of years on the market in France and from the second half of 2015 also active in the Belgian market. Our patented building method allows us to build a custom-made building in less than 48 hours. These buildings are ideal for meeting the needs of the municipalities, schools, and others. We build creches, schools, sports clubs, etc. We also have many possibilities for residential use

 

 


 

Modulo Béton propose une méthode révolutionaire pour les constructions modulaires des bâtiments. Notre concept breveté offre la possibilité de création d’un bâtiment sur mesure and quelques semaines et son installation and moins de 48 heures. Ce type de bâtiments modular and béton préfabrique est idéal pour répondre aux exigences des collectivités (crèche, école, vestiaire sportif …) ou des investisseurs privé (création de locaux modular ou extension des bâtiment, espace bureau, maison médicale, local technique. ..)

 

 

Get in touch with Modulo Beton 

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

https://thehardt.com/architecture/house-roces-by-govaert-vanhoutte-architects/

 

 


 

 

House Roces by Govaert & Vanhoutte Architects

House Roces by Govaert & Vanhoutte Architects

Located in Bruges, Belgium, House Roces by Govaert & Vanhoutte Architects | The Hardt

 

Located in Bruges, Belgium, House Roces by Govaert & Vanhoutte Architects. The house is built along a wall with the intention to meet the lack of light and reflect the presence of the forest, the verticality of the trees, etc. The 177 ft (54m) long wall functions as a background for the transparent volume in front. The wall is not only visible on the outside, but also continuously visible at the inside. As the transparent volume is conceived as a box, the inside space is filled in with clearly defined boxes and volumes and incorporate the structural elements.

– One to give access to the underground parking place
–  One to develop the half-underground swimming pool
– And one to give access, at the backside of the house, to the master bedroom and annex bathroom
– On the level of the garden, there is the income, kitchen, dining room and fireplace situated. The kitchen can be separated from the dining room with a big sliding door.
– The bedroom section of the children and the master bedroom are situated one above the other and put in a split-level with the living room which has one and a half height

 


 

 


 

 

In front of the master bedroom, we have a secondary sitting room which spatial makes the conversion to the handled levels.

 

– A slope guarantees the connection between the living room and the bedroom section of the children.
 – Under the living room and kitchen is the underground parking situated. To put this underground was also of main importance in order to reduce the build volume above the ground level, this in relation to the disposable space and give the house the visual impression of a big pavilion.

© Tim Van de Velde

 

 

Graafjansdijk House (2015) by Govaert & Vanhoutte Architects

Graafjansdijk House (2015) by Govaert & Vanhoutte Architects

Located in Knokke-Heist, Belgium, Graafjansdijk House (2015) by Govaert & Vanhoutte Architects | The Hardt

 

Located inKnokke-Heist, Belgium, Graafjansdijk House (2015) by Govaert & Vanhoutte Architects. In the 9th century, the Graafjansdijk (dike) protected parts of France and Belgium against the storm tides from the North Sea and the Western part of the river Schelde. Currently, only a short strip of this dike remains in the rural surroundings of the seaside village of Knokke, near the border with Holland. Across the road from the Graafjansdijk is the narrow plot, enclosed by an adjacent moat on the north side. The terrain overlooks an open meadow. This geographical context has a major impact on how the design of the villa was perceived. The ground level of the villa fully occupies the narrow terrain, apart from a small inner garden on the north side. It is completely wrapped in barn-wood alongside the road, hiding the garage and creating a private atmosphere for the bedrooms. This materialization produces a solid plinth contrasting with the transparent volume on an upper floor. This subordinate upper volume, containing the living room and kitchen, is made completely out of glass and is a lot smaller than the closed volume underneath. The barn wood wall extends 1 meter above the first level and functions as a railing for the terrace.

 

 

 


 

 

The north side opens up completely on both levels, allowing views over the meadow from the living room and kitchen on the upper level, as well as from the bedrooms downstairs. The crops are grown on the north side still allow for some privacy in the bedrooms. The same architectural materials from the exterior are applied throughout the interior. The intimate bedrooms combine a cozy black Tadelakt floor and walls with bespoke barn wood furniture. The same flooring continues on the upper level, combined with a bare metal kitchen counter. The freestanding barn wood kitchen closets frame the view over the dike, rather than overexposing it. Past the counter lies the terrace, where the risen barn wood plinth creates privacy.
© Tim Van de Velde

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 


MENU
SEARCH
The Hardt

Pin It on Pinterest