Yellow Submarine Coffee Tank (2015) by Secondfloor Architects

Yellow Submarine Coffee Tank (2015) by Secondfloor Architects

Asher 1:59 am 11:06 am

Located in Chom View Khao Yai Village, Pak Chong, Nakhon Ratchasima, Thailand, Yellow Submarine Coffee Tank (2015) by Secondfloor Architects | The Hardt

 

 

 

Located in Chom View Khao Yai Village, Pak Chong, Nakhon Ratchasima, Thailand, Yellow Submarine Coffee Tank (2015) by Secondfloor Architects. The project located in one of the country’s most visited weekend destinations. This blossoming vacation town is occupied mainly by two types of architecture; the ones predominated with large openings and access to hillside view, and those with the replicated aesthetics of Western architecture. But what Yellow Submarine Coffee Tank proposes is something different. After introducing the design team the1,600 – square meter land of Indian Mahogany plantation, the owner expresses the desire of incorporating architecture to create new values for the land for future expansion. From the first encounter, the site reveals the specific physical conditions of the planted forest from its gentle slope to the very unique ambiance that has the potential to become one of the area’s most prominent place. And architecture is going to help emphasize and understand these elements.

 


 

A series of 3-meter-high walls enclose the 300-square meter area to underline the different scale of the structure and the vast landscape it locates in while leading users’ focus to what goes on inside. The 38-meter length of the dark wall situating on the gentle slope accentuates the 1.6-meter difference of the site’s steepness. To access the coffee tank from the parking space, visitors are led to follow the walkway locating in parallel with the building as they consider the coexistence of architecture and nature. Only one-third of the coffee house’s space is roofed with an air-conditioned room being one half of the sheltered area. Such program grants opportunities for users to be immersed into natural surrounds that change through seasons.

 

 


 

The functional space is divided into three sections: 1) the entrance that introduces the vast and emptiness 2) the part where architecture functions similarly to a tree and 3) the area under the tree canopy. The architecture is constructed from materials with different shades of black to create an environment where certain elements become present through the processes of absorption and reflection. Physical interactions of materials can be seen in various forms and effects, from the brickwork that absorbs moisture, the sounds of footsteps on the graveled ground, the thick walls that help to block noises, the shimmering reflected light on the exposed aggregate walls coated with Chinese ink, to the reflection of glossy tiles. Through the collective visibility of these elements, the ‘blackness’ speaks with its own language. While the realized architectural form seems like quite a contrast to nature, it possesses a strong connection with the site and the surroundings. The enclosed space allows users to not only see but contemplate the things they might have overlooked, from simple human interactions to the humble magnificence of nature. Ambiance becomes one of the key ingredients of the architecture, and meaningfully, space is formed, serving its own role and presence as a memorable architectural space while adding a new awareness to people’s perception of and attitude towards architecture.

 

© Ketsiree Wongwan

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 


 

PA House (2017) by IDIN Architects

PA House (2017) by IDIN Architects

Asher 4:15 am 8:47 pm

PA House (2017) by IDIN Architects located in Thailand | The Hardt

 

PA House (2017) by IDIN Architects located in Thailand. The private house was designed for a small and new settled family. There are 3 bedrooms including one master bedroom and two bedrooms reserving for guest and their child in the future. Not only the bedrooms but there are also 2 more main requirements from the owner which are a great common area for living and dining, where the owners always get together with their friends as the new generation’s lifestyle does, and the privacy, the owner’s most important issue, from the unpleasant surroundings. While the house needs privacy, it still has to be roomy and clear at the same time.

 

 


 

Therefore, the concept design begins with studying the surrounding buildings about their height to outside-in and inside-out view of the house, to fit each function to the site appropriately. In the other hand, the surrounding buildings are not only the conditions but also the assistance to help the architects plan the layout and zoning of this house. In order to achieve such requirements, the wall planes are created for screening out the outside-in view, opening the inside-out view and creating an internal space at the same time. The main area of the house is the common area where owners can have a dinner and take a 180-degree view of the green area through the swimming pool. Each wall plane is intentionally designed to float and locate around the house to define the house’s view and shade out the sunlight getting into the area simultaneously.

 

 

© Ketsiree Wongwan

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 


 

Flower Cage House (2017) by Anonym

Flower Cage House (2017) by Anonym

Asher 3:43 am 12:51 am

Flower Cage House (2017) by Anonym located in Bangkok, Thailand | The Hardt

 

Flower Cage House (2017) by Anonym located in Bangkok, Thailand. “Flower cage house” is a former housing estate size 60 sq.wa with an internal area of 300 sq.m. The owner wants to renovate the house that was over 10 years to provide space that suits the needs to its full capacity. From home survey, architects have proposed to adjust the interior space, bring in natural light and add the multipurpose area over the original garage. Ground floor, at the main living area we smashing most of the solid wall and introduce steel frame glazing panels. Extend the extra space behind the house to meet the demands of increased usage and pull natural light into the house. Because it locates on the north side so we only bring the light but not the heat and with extra windows, they enhance better ventilation. The main entrance has been adjusted to the pace to walk home and make it more interesting.

 

 


 

The garage area is improved by removing the old pole structure. Then rebuild new steel structure building over to have a multi-purpose area on the 2nd floor, which can be connected to master bedroom. Underneath, the area has been refreshed by creating fish ponds. The iron stairs above the pond lead to the multi-purpose area, act as the area’s features. The upstairs interior is collapsed and transformed into a penthouse. This floor is truly a private residence, consisting of a master bedroom, living area, dressing room and connecting bathroom. The new building represents the owner character who is strong, energetic, yet gentle and sensitive at the same time. It is reinforced with aggressive steel structure but it still feels light. Increase the tenderness with the olive tree pots that are specifically designed by ceramic artists, the symbol of freedom placed between the space of the entire frame of 102 trees to enhance the uniqueness of this house.

 

© Ketsiree Wongwan

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

https://thehardt.com/architecture/14693-2/

https://thehardt.com/design/9772-2/

 

https://thehardt.com/architecture/c-51-house-abaton-architects/

https://thehardt.com/architecture/still-by-apollo-architects-associates/

https://thehardt.com/architecture/15168-2/

 


 

MENU
SEARCH
The Hardt
THE-HARDT-LOGO-WRITTEN-WITH-HALF-QUARE

Pin It on Pinterest