Villa Kogelhof (2013) by Paul de Ruiter Architects

Villa Kogelhof (2013) by Paul de Ruiter Architects

Asher 3:35 pm 12:47 am

Villa Kogelhof (2013) by Paul de Ruiter Architects located in Noord-Beveland, Netherlands | The Hardt

 

Villa Kogelhof (2013) by Paul de Ruiter Architects located in Noord-Beveland, Netherlands. The 25-hectare estate is part of a larger program initiated by the government, which aims to connect regional ecological zones throughout the country. The current owner bought the site, once farmland, in 2006. It is a protected habitat for animals and plants and a major tourist draw in the area, open to the public. Permission to build a house on the land was given only on condition that it was returned to its pre-agricultural state. The planting of some 71,000 six-year-old trees hint at the future of the estate as ‘a villa in the woods’ and was planted already in 2006. A rectangular pond was dug, requiring the removal of 70,000 cubic meters of soil.

 

 


 

The underground volume of the house consists of the entrance, parking (for 6 cars and a tractor), storage, bathroom and a workspace which looks out over the pond. The living area is situated in the floating glass box above ground. Its floor plan is completely open, except for some subtle glass room dividers. There are several separate volumes for the kitchen, bedrooms, bathroom and a multifunctional room. The patio has glass doors on both sides so that it’s both accessible through the living room and the bathroom. The entire floor is covered with white epoxy and the furniture consists of designer classics from Le Corbusier and Eileen Grey. The façade is completely made out of glass and offers a spectacular view over the surrounding landscape.

 


 

One of the main principles of Villa Kogelhof was to translate luxury into the happiness of independence. The goal for the villa was to be self-sufficient; to generate its own energy, to heat its own water and to recycle the garbage. To make sure Villa Kogelhof is energy neutral, the façade offers an important contribution. This so-called climate-façade is composed of an outer layer of clear insulated glass from floor to ceiling and an inner layer of sun-reflecting fabric that can be rolled up and unrolled. When the fabric is lowered, an air cavity is formed in which the air from the villa is extracted from a central ventilation system. The house is heated by a central heating system in combination with an air pump. Warm water will in the near future be generated by using a range stove, in which wood will be fired from the trees out of the private forest of the estate. Electricity is generated from the PV-cells on the roof and also from the planned windmill.

 

© Jeroen Musch

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 


 

LG House (2014) by Reinach Mendonça Arquitetos Associados

LG House (2014) by Reinach Mendonça Arquitetos Associados

Asher 12:09 am 12:47 am

LG House (2014) by Reinach Mendonça Arquitetos Associados located in Bragança Paulista, Brazil. The architectural project set the arrival on the ground floor in a block parallel block to the street, where there were implanted support areas such as garage, warehouses and a serviced residence. This space is both connected and disconnected via a generous patio, which is actually connected by an incredible suspended walkway. A second block was defined, in which there are a night and daytime which is a program of the house itself. In the higher floor (level with the arrival) is the family unit of the program, like an apartment, with living room, kitchen, and bedrooms – the so-called “night floor”

© Nelson Kon

© Nelson Kon

 


 

 

Keep it moving to these aesthetically similar projects, picked for you below:

 


 

MENU
SEARCH
The Hardt

Pin It on Pinterest