ReGEN House (2017) by EKAR

ReGEN House (2017) by EKAR

ReGEN House (2017) by EKAR located in Khwaeng Bang Bumru, Thailand | The Hardt

 

ReGEN House (2017) by EKAR located in Khwaeng Bang Bumru, Thailand. After living with his parents until the time he has his own family, our client moved out to his own house located opposite his parents’. The very first intention of our client was to renovate the existing house to be suitable for his first-born daughter – Meena. However, after the completion of architectural drawing, our client changed his mind. From his experience, it is not pleasing when it comes to living apart from his parents. Being a new parent makes our client become truly thinking about his daughter and her future. Therefore, he bought another land opposite his house and next to his parent’s house, with an effort to create a place where he can live with his child Meena till the time when she has her own family.

 

 


 

Long before Bangkok established, Thai people live in a big family which consists of grandparents, father, mother, and children (and sometimes including uncle and aunt). The way of Thai’s life has influenced on the architectural design of Thailand. A traditional Thai house, in general, is composed of a variety of small detached-houses in which each small family lives, and a patio in a middle of the houses, where connects each family together. The house sits on poles which creates a high open space under the house, allowing good wind flow to pass through and lowering the temperature inside. In addition, protecting the dwellers from flood and wild animals. Therefore, this ground floor is mainly for parking and storage. While the residential area is on the first floor of the house where life starts. The attempt is to enhance living quality as well as the family relationship; meanwhile, individuals still have their own private space.

 


 

Nonetheless, the modern context is full of complexity creating complication in Thai people’s life. Land prices soar in capital forcing people to live apart from their family. Modern people tend to move into micro-apartments nearby their workplaces or too small detached-houses outside the city where the land prices are still affordable. The question is whether or not it is possible that we could create a house which brings back the comfort of traditional Thai houses to the modern context. The land is located on the corner of a road, and next to the house of client’s parents where he grew up. With an area of 640 square meters, the architect embraces the concept of traditional Thai architecture to the planning to maximize this limited area. By creating L-shape building and lifting all residential spaces to the upper floors; leaving ground floor free for storage and parking area of ten cars. The wall between the parents’ house and the new one is eliminated and filled with a big new garden along the existing garden of parents’ house to create consistency of space.

 

Regarding client’s wish, the architects divided the floor planning of four-story house. The second floor is meant for the client’s family, while the third floor is for his daughter’s future family. Hence, in order to gather everyone in the family (and his daughter’s future family) together, the first floor is a focal point. On this floor, there are an entertainment room and a grand patio which become the common area for the client’s family (and also the future family). Furthermore, this floor is inspired by a traditional ground level in which natural elements are closely surrounded. Ranging from the swimming pool on the same floor which reflects a riverside sensation to the elevated yard across the swimming pool. The gap between the swimming pool and the elevated yard allows a tree from the ground floor to grow through. Also, allowing sunlight to stream in a glass pavilion (gardening pavilion) underneath. On the grand patio, users’ eyesight will be led to the swimming pool, the elevated yard, the top of the tree (grew on the ground floor), the existing garden of parents’ house, and to the parents’ house, respectively.

 


 

The intention is to make our client feel close to their parents. As well as to lay down watching Meena running around on this grand patio, like on a real ground. East side of the land is opposite the eight-story economic apartment. Therefore, the architects conceal the house on this side, in order to block the unpleasant view as well as to protect the residents from prying eyes, by providing windows or voids at the minimum number. Back to the ground floor, there is a main entrance on the east side which is made of solid wood. While on the first floor, on the same side, there are floor-to-ceiling wooden-grill window pivots which can be opened to allows ventilation and can be closed when privacy is in need. In terms of material selection, each floor of the ReGEN House features different materials, such as wood, stone-texture coated wall, and stone-like tiles. This material combination creates a uniqueness to the facade which still fits into the surrounding context.

 

 

© Chalermwat Wongchompoo

 

 


 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 


 

Casa S (2010) by João Cassiano

Casa S (2010) by João Cassiano

Casa S (2010) by João Cassiano located in Aldeia Nova de São Bento, Portugal | The Hardt

 

Casa S (2010) by João Cassian located in Aldeia Nova de São Bento, Portugal. The surrounding atmosphere is not the gentle countryside, but the bush, dense of rockroses and sparse cork trees. The white house on top of the hill is an opposition to such harsh atmosphere, on a dominating attitude, just like the traditional archetypal “monte alentejano”. The living room exposes North and South glass transparency hidden in the shadow, sheltered East and West by two volumes, opaque white buttresses that enclose the kitchen to the sunrise and rooms to the sunset. To synthetically define the action on this territory, and the concept of the project, we would speak of the “void” between the two massive wings (East, West), the living room on central axis, a comfortable square space with two opposed fireplaces, where the landscape comes in, framed by the white walls.

 

 

 


 

The room’s wing is the dominating prism opposed to the aridity of the ground and the vastness of the landscape. On the first floor, only one room, the absolute refuge inside the shelter is the bedroom with a view over Spanish hills. The H shape plan reflects day and night uses, with the square living as “go-between”. The whole composition is based on the dialectics of pairs; two buttressed wings, two chimneys, two patios (North and South), two windows. The volume of white massive expression is hardened by the window openings, used recessed or outwards projected off, to guarantee throughout the day, evolving black shadows on white surfaces, the metaphor of the Mediterranean.

 

 

©  Miguel Coelho

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 


 

Damushan Valley Teahouse (2015) by DnA

Damushan Valley Teahouse (2015) by DnA

Damushan Valley Teahouse (2015) by DnA located in Songyang Damushan Tea Valley, Lishui, Zhejiang, China | The Hardt

 

Damushan Valley Teahouse (2015) by DnA located in Songyang Damushan Tea Valley, Lishui, Zhejiang, China. The tea gardens in the Damushan area of Songyang are situated in a hilly landscape before the backdrop of imposing mountains. The tea plantations extend over the ridges of the hills in smooth sweeps and have shaped the landscape space with their linearly planted bushes for centuries. The Xujing pool was constructed between the tea plantations for irrigation purposes in 1968 and was later equipped with a circular path for pedestrians.

 

 


 

At the edge of the pool, Xu Tiantian designed a teahouse for visitors, from which the view over the pool stages the scenic charms. The new building is embedded linearly between the edge of the pool and the boundary of the site in such a way that it was possible to preserve five large sycamores, which provide the forecourt with shade thanks to their leafy canopy. The difference in the height of the terrain between the path and the edge of the pool is now filled with the new teahouse, which disappears between the trees and the natural topography. The tea pavilion, which was erected using black-dyed concrete, consists of a series of different spaces. The two-story, open main room has a skylight and a glass front towards the pool.

 

 


 

The owner here imparts aspects of tea culture and a contemporary form of the tradition that also attracts interest in urban centers. Connected to the main room are spaces for private tea ceremonies. At the periphery follows the meditation room, through whose round opening, the sunlight reflected by the surface of the water enlivens the interior space. Small courtyards and views, which raise awareness of both the landscape and aesthetic phenomena of nature, interrupt the sequence of spaces. The building itself is so well embedded in the landscape situation that the spectacular view first becomes apparent from the interior: the pool in the foreground serves as a mirror for the tea garden and the mountain scenery in the background.

 

© Ziling Wang

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects

 

 


 

Saenz House (2013) by Adamo-Faiden

Saenz House (2013) by Adamo-Faiden

Saenz House (2013) by Adamo-Faiden located in La Plata, Argentina | The Hardt

 

Saenz House (2013) by Adamo-Faiden located in La Plata, ArgentinaSaenz House is a minimalist house located in Argentina-designed by adamo-faiden. The Saenz House retakes an investigation done years ago with the realization of two buildings of equipment located in the same neighborhood. The project supposes a new attempt to construct architecture and landscape simultaneously. The clients are an elderly couple with no children who wanted an open-space hierarchy that would allow them to comfortably migrate within the house. Large windows ostensibly extend the inside limits of the home and provide the interior space with ample natural lighting.

 

 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 


 

Haus B (2014) by E2A Piet Eckert Und Wim Eckert Architekten

Haus B (2014) by E2A Piet Eckert Und Wim Eckert Architekten

Situated in Zurich, Switzerland, Haus B (2014) by E2A Piet Eckert Und Wim Eckert Architekten | The Hardt

 

Situated in Zurich, Switzerland, Haus B (2014) by E2A Piet Eckert Und Wim Eckert Architekten. Along the shore of Lake Zurich, individual locations have lost the sense of identity between the continuity of the suburban landscape. The generic architecture determines the immediate context without leaving open spaces, territorial reserves of agrarian zones, which create a welcome pause in a rhythm that would otherwise be monotonous. A simple meadow benefits the densely populated urbanization of single-family homes. In general, the gardens include the open spaces between individual dwellings, executed with greater or lesser success. In the end, they represent the remains after the consturido, nothing else.

 

 

 


 

Our intervention has a difference, create space with clear limits. The perimeter exists through walls and ditches: externally territorial and hard, internally soft, private and green. The house reflects this relationship between inside and outside. Two new private outdoor spaces are created, an entrance with patio and a garden. In the middle of both is part of the main entrance and an apartment in the garden. A staircase leading to the upper floor with a terrace and views of the adjacent space, with the lake and the mountain in the distance. Positioned around the kitchen are the dining room as well as the workshop, and a double height to create the bedroom lit from the northeast. All rooms are accessible directly from the terrace and from a staircase leading to the patio garden. On the ground floor, there is also a studio-gallery along with the common spaces. The master bedroom works as a unit with the toilet, dressing room and office; It is like an autonomous suite inside a house. The straight lines of the hard facade, formed with concrete walls, hanging from floor to ceiling with their fenestration are the characteristics that mark the external appearance. Only a window on the north facade that protrudes showing its concrete structure reveals the scale and the actual size of the house. Otherwise, the house remains mute and focused compared to the resounding presence of its surroundings.w

 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 


 

Teotitlán del Valle Community Cultural Center by PRODUCTORA

Teotitlán del Valle Community Cultural Center by PRODUCTORA

Located in Teotitlan del Valle, Oaxaca, México, Teotitlán del Valle Community Cultural Center by PRODUCTORA | The Hardt

 

 

 

Located in Teotitlan del Valle, Oaxaca, México, Teotitlán del Valle Community Cultural Center by PRODUCTORA. This Community Cultural Center exhibits the archeological and textile wealth of Teotitlán del Valle, a village in the Mexican state of Oaxaca. The principal volume, facing the village square, houses the Museum which will host the collections and activities of the present Teotitlán Museum of History. In formal terms, the project is governed by the aesthetics of the immediate context, which determine the height, color, and materials used. The secondary volume contains the Municipal Library and a service zone. The area occupied by both buildings on the site represents just 18% of the whole surface area, leaving a large public space of plaza and gardens. This helps to improve the pedestrian routes passing across the site and connecting with the main square, inserting the new public spaces created by the Cultural Center into the circuit of existing plazas that define the urban structure of the village.

 

 


 

The architectural volumes present austere, neutral façades. The form and material character of the building, including double-slab sloping roofs, 30 cm-thick concrete walls, and controlled openings, create a passive system that responds to the adverse climatic conditions. This basic strategy helps to regulate the temperature inside the building and provides users with a comfortable space to read a book, work or visit the museum, and at the same time eliminates the need to install air conditioning systems. The interiors present a diverse range of lighting conditions and spatial qualities (double and triple-height spaces), generating different atmospheres for exhibitions and activities. The Cultural Center uses a minimal palette of locally made materials (pigmented concrete, timber, clay tiles and bricks) in order to blend into its context.

 

© Luis Gallardo

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 


 

Concrete House by A-cero

Concrete House by A-cero

Concrete House by A-cero located in Madrid, Spain | The Hardt

 

Concrete House by A-cero located in Madrid, Spain. With the combination of design, quality and functionality this new A-cero’s work: a house of over 16,000 ft² (1,500 m²) defined by a set of clean lines and perfect volumes. The gray color of the concrete that make up the whole building and an architectural wide black pergola, there are the elements that, at first sight, stand out in the exterior house. Furthermore, huge windows have been included in the façade in order to enjoy the pleasant surrounding views of the house. The construction has two floors that have been built according to the slope of the house’s plot. The first level, where the pedestrian access is, has a 7,028 ft² (653 m²) area. This floor has been distributed in three areas: a family area (lounge, dining room, kitchen, office, a living room for the children …); a private part where are four bedrooms, with its own baths and dressing-rooms, and a free time and relaxation area that is open to the outside and the swimming pool throw a wide porch. On the ground floor, there is a gymnasium, a wine vault, cleaning rooms and the area for service and house’s facilities.

 

 


 

In the interior spaces, everything is thought until the millimeter. Every wall, detail, and corner shows the elegant and studied work that A-cero has made. The exterior is built to the interior construction throw several patios that create luminous and cheerful spaces for living every day. Furthermore, the white walls and clear and comfortable decorative contrasts with the dark wood the house’s ground. On the exterior, the overflowing swimming pool of 45m2 stands out. This and porch’s ground are made of granite bush hammered, a gray stone. In this exterior area, you can find also a summer dining room and a relaxing area covered by a movable pergola. It is a pleasure for satisfying the comfort of the most demanding people. As a result, we find a new residential A-cero’s work without aesthetic shrillness that invites to lived it so much, overall because of its elegance, sophistication, and functionality.

 

 

All photos courtesy of  A-Cero

 

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 


 

The Hardt

The Hardt

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates. So far I think I've managed to send one super important newsletter out, in total. So if you're worried about spam, don't trip. Feel free to lurk in the shadows too. Either way, I'll still have mad love for you 🖤 

You have Successfully Subscribed!

Send this to a friend