Abitazione Privata Urgnano by Matteo Casari Architetti

Abitazione Privata Urgnano by Matteo Casari Architetti

Situated in Urgnano, Italy, Abitazione Privata Urgnano by Matteo Casari Architetti | The Hardt

 

Situated in Urgnano, Italy, Abitazione Privata Urgnano by Matteo Casari Architetti. The house is built on a small lot within a residential area of expansion in the territory. The project site conditions are interpreted to generate dissonance and denying direct view to the outside. In a context typological and stylistic multitude, the volume of a rectangular oriented parallel to Via Basella reduces to a few gestures the mite relationship with the outside.

 

 

 

© Andrea Martiradonna

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 


 

C.J. House (2013) by Andrade Morettin Arquitetos Associados

C.J. House (2013) by Andrade Morettin Arquitetos Associados

Located in  São Paulo, Brazil, C.J. House (2013) by Andrade Morettin Arquitetos Associados | The Hardt

 

Located in  São Paulo, Brazil, C.J. House (2013) by Andrade Morettin Arquitetos Associados. This pavilion, located in a garden city neighborhood of São Paulo, was conceived as a living and gathering space to entertain guests and friends, therefore preserving the privacy of the main house. Due to this unusual program, we had the freedom to treat the main volume of the new construction as a transparent horizontal pavilion, located in a beautiful garden which acts as an extension of the pavilion´s internal spaces. Two wooden decks make the transition between exterior and interior. The first works as the entrance platform. The second as a continuation of the main wing of the house, extending its space towards the garden, creating a more quiet and protected patio.

 


 

The inflection made in volume, which bends it towards the garden, transforms the usual linear pavilion typology. Space is then perceived in a circular movement, which makes the two wings visible for each other through the garden, enhancing, even more, its inside-outside relation. The construction, in wood, steel, and glass, strengthens the lightness of the volume, creating two light and thin planes, lifted from the ground. To complement the program of this extension, a technical basement was conceived as a series of service spaces such as a kitchen, a bathroom, and a storage. With this solution, we were able to give more space to the garden and preserve the lightness and integrity of the pavilion.

© Nelson Kon

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 


Kivik Pavilion (2008) by David Chipperfield & Anthony Gormley

Kivik Pavilion (2008) by David Chipperfield & Anthony Gormley

Kivik Pavilion (2008) by David Chipperfield & Anthony Gormley, located in Oterlen, Sweden | The Hardt

 

Kivik Pavilion (2008) by David Chipperfield & Anthony Gormley, located in Oterlen, Sweden. The concrete structure consists of three parts with equal volumes: an enclosed space in the base, an open viewing platform further up and a tower with spiral stairs leading to a 59 ft (18 meters) high viewing platform. The 2008 pavilion for Kivik Art Centre in southeast Sweden has been designed by David Chipperfield and Antony Gormley. The pavilion, which was constructed in only two months, is a sculpture entirely in concrete. Formed of three interlocked 100 m3 volumes – ‘The Cave’, ‘The Stage’ and ‘The Tower’ – the pavilion offers three different ways of experiencing the nature and landscapes around Kivik.

 

 

 


 

‘The Cave’ – a solid, dormant space in the base of the sculpture where one can rest on a wall-fixed bench, offers the enclosed feeling of being in the dark forest. Stairs then take the visitor up to the first floor – ‘The Stage’ – a horizontal volume open to the landscape, where one looks out but is also exposed. The third volume – ‘The Tower’ – takes the visitor up spiral stairs to a platform almost 59 ft (18 meters) above the ground, where one is rewarded with a spectacular view over the trees towards the Baltic Sea. “Kivik Pavilions” is a project that combines architecture with art and design. Fundamental are issues of environmental solutions, a symbiosis of the landscape and the pavilion, and corporate partnership with industries in the region. The 2007 pavilion, called ‘Mother Ship’, was designed by Norwegian architects Snohetta, in conjunction with the photographer Tom Sandberg.

 

 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 


 

Myra Vale House by Katon Redgen Mathieson

Myra Vale House by Katon Redgen Mathieson

Myra Vale House by Katon Redgen Mathieson located in New South Wales, Australia | The Hardt

 

Myra Vale House by Katon Redgen Mathieson located in New South Wales, Australia. The architects worked closely with the clients to make sure their vision came true and that everything was according to their needs and preferences. As a result, this beautiful house was built. Set on five acres in the NSW Southern Highlands, this house is presented as a steel and glass pavilion perched upon a raised podium to take advantage of a north aspect and views across rolling hills and a nearby reservoir. Internally the house features terrazzo floors that extend out onto external terraces. The house overlooks a contemporary garden with a small purpose made lake and a 50 ft (15-meter) lap pool set amongst trees. This house has been widely published in magazines and books including Vogue and Rural Australian Gardens. This splendid modern house can be seen in New Sout Whales, Australia. It was designed and built by Katon Redgen Mathieson. The architects worked closely with the clients to make sure their vision came true and that everything was according to their needs and preferences. As a result, this beautiful house was built. The house sits on a 5-acre lot in the NSW Southern Highlands, in an area that allows beautiful views anywhere you look. The house has a compact design and resembles a steel and glass pavilion. It’s a modern adaptation of the traditional getaway house. The glass floor-to-ceiling walls and windows have a double function: they let the natural come in and they allow the users to enjoy the exceptional views from inside the house, from any room of the house.

 

 

 


 

 

Besides the actual house, the lot also includes a contemporary garden with a very small lake, as well as a 50 ft (15-meter) lap pool carefully and strategically placed among the trees. This will definitely offer the user a unique swimming experience. There are also external terraces built using the floors that extend from inside the house, creating a continuous look. The interior décor of the house is simple, elegant and stylish. The minimalism suits this place very well and the colors used are warm and inviting.

 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 

 


 

 

Art Port by Stelle Lomont Rouhani Architects

Art Port by Stelle Lomont Rouhani Architects

Art Port by Stelle Lomont Rouhani Architects located in Water Mill, an affluent hamlet of Southampton, New York, USA | The Hardt

 

Art Port by Stelle Lomont Rouhani Architects located in Water Mill, an affluent hamlet of Southampton, New York, USA. Art Port is free of charge standing pavilion produced for an art dealer as an addition to a present residence. It creates an arrival sequence for the homeowners and their visitor

 

 

 


 

Formed from a single flat roof that rests on 2 reliable volumes, it is separated from the major residence by a bamboo garden. A wood walkway slices via the garden creating a bodily connection between the pavilion and the primary residence. The basic open prepare of the pavilion gives versatility, simply transforming into an impromptu art gallery. Huge glass openings welcome the outdoors in. The pavilion generates the best backdrop for events, in which the architecture and landscape highlight the installations.

Photos by: Matthew Carbone

 


 

Aesthetically and Geographically Related:

 

 


 

MENU
SEARCH
The Hardt

Pin It on Pinterest