Around Fireplace (2014) by Ruetemple

Around Fireplace (2014) by Ruetemple

Around Fireplace (2014) by Ruetemple located in Moscow, Russia | The Hardt

 

Around Fireplace (2014) by Ruetemple located in Moscow, Russia. A room on the mansard floor of a 3-storied house was completely neglected, was as used a storing place for old things and was a walk-through premise. Any family with little kids faces problems in finding time for tranquility and rest, which is usually very short, so our objective was to create a space, where one would be able to get relaxed and have rest in just a couple of minutes. It is well-known that changing environment can contribute to resting: the brain switches from thoughts about problems and troubles being captured by new impressions. As a result, a person adopts a new way of thinking and even acting.

 

 


 

That is why we decided to create an interior, meeting the following objectives: at first, it should be totally different from the interior of the best part of the house, it should be based on other laws coming from the outer space. It should be unexpected for the customers and even be contradicting to their requests on style. Second, the interior should tune a person to a calm and regular rhythm. Following these principles, we created a very laconic space, full of light and having nothing in access. The interior is focused on a relaxed leisure area around the chimney.

 


 

In the first place, we changed the layout and the room stopped being walk-through premises. We cleaned the floor from all unnecessary partition walls, removed the poles of lower roof pitches, removed the ceiling floor in order to open the highest floor with its beautiful joists. A room beside the furnace chimney was designed for storing things. To the left, under the roof, there is a bar benchtop, where one can drink tea or wine. All along the façade window, there is a wide benchtop for working. The rest area is the central space of the room. In the center, there is a fireplace with wide comfortable seats around it. From three sides the area is surrounded by stacks of books and small things. We used simple natural materials and colors, a lot of warm LED Illumination and a lot of vegetation. Hopefully, we managed to create a space, which will be an island of tranquility and peace. The project is made for «Cottage Solution» (” NTV Broadcasting Company “)

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

https://thehardt.com/architecture/privathaus-2011-by-wild-bar-heule/

https://thehardt.com/architecture/11224-2/

https://thehardt.com/architecture/i-house-by-kubota-architects/

MENU
SEARCH
The Hardt

Pin It on Pinterest