House in Nagoya (2009) by SUPPOSE DESIGN OFFICE

House in Nagoya (2009) by SUPPOSE DESIGN OFFICE

House in Nagoya (2009) by SUPPOSE DESIGN OFFICE Co., Ltd. located in Moriyama, Nagoya, Japan | The Hardt

 

House in Nagoya (2009) by SUPPOSE DESIGN OFFICE Co., Ltd. located in Moriyama, Nagoya, Japan. This Nagoya home features rooms designed for plants. This home is built on a small, narrow plot surrounded by other houses, making the location less than ideal. Responding to the client’s desire to have a vibrant garden we suggested a design featuring a room for plants, a “garden room” in other words. Essentially, in this home the garden, which usually exists in the so-called exterior, is incorporated into the interior as landscaping to surround the tenant’s living space.

 

 


 

It was our intention to treat rooms and gardens as equivalent and make the relationship between inside and out closer, by creating a design featuring this garden-like room so that things normally decorating a room such as art, books, and furnishings would in a way almost be thrust into an exterior space. Rather than a design that begins to grow stale as soon as it is completed, through this design featuring the constantly changing and vibrant “garden room” we hope that the ttenant’sdaily lives will be richer than before. Using this design as a starting point, we hope that words such as garden and landscape that had only been used for exteriors can begin to take on new and varied meanings, bringing vibrant and beautiful scenery into the interior of homes as well, and make architectural aesthetics more and more diverse/

 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 


 

 

House in Yagi (2012) by Suppose Design Office

House in Yagi (2012) by Suppose Design Office

Located in Hiroshima, Japan, House in Yagi (2012) by Suppose Design Office | The Hardt

 

Located in Hiroshima, Japan, House in Yagi (2012) by Suppose Design Office. The interior space of the house is designed to maximize the interaction to its surrounding environment. Ground floor material remained the same as the original site, with a single tree standing in the center to present a natural contrast with the surrounding area. Windows of the 1st store are kept open without any window shield or glass and create an interesting interaction with wind and rain.

 

© Toshiyuki Yano

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 


House in Danbara by Suppose Design Office

House in Danbara by Suppose Design Office

House in Danbara by Suppose Design Office located in Hiroshima, Japan | The Hardt

 

House in Danbara by Suppose Design Office located in Hiroshima, Japan. This Danbara home, surrounded by other residences, is intended for a husband and wife with two children. The whole family can gather in the first-floor living space, situated under two skylights to the north and the south, where one can feel the open air in this “garden-like” room. This space provides an intimate feeling along with the room to live your life, bringing the plentiful space of the outdoors into the home.

 

 

 

 


 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 

https://thehardt.com/architecture/jungle-house-studio-mk27-marcio-kogan-samanta-cafardo/

https://thehardt.com/architecture/house-in-yagi-2012-suppose-design-office/

https://thehardt.com/marine-vessels/magnum-80-designed-pininfarina-magnum-marine/

 


 

House in Koamicho by Suppose Design Office

House in Koamicho by Suppose Design Office

Located in Hiroshima-shi, Japan, House in Koamicho by Suppose Design Office | The Hardt

 

Located in Hiroshima-shi, Japan, House in Koamicho by Suppose Design Office. This house designed with much thought to how, from those root causes, we define the conditions of a space. In a long, narrow space, we constructed walls, and by laying out a space in which we experience many rooms, we turn “narrowness” into “openness. “Further, taking rooms and gardens as equivalent, we created spaces that are like the exteriors, calling them “garden rooms.”

 

 

 

 


 

By moving from room to another room, we can alternately experience interior and exterior, and they become the place where every room is connected to the exterior. Here we have succeeded in realizing a space, which passes traditional definitions to materialized a new relationship between – interior and exterior.

 

 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 

 


House Studio in Sangenjaya by Suppose Design Office

House Studio in Sangenjaya by Suppose Design Office

House Studio in Sangenjaya by Suppose Design Office situated in Sangenjaya, Japan.  House Studio in Sangenjaya is a minimalist residence located in Tokyo, Japan. The home is characterized by exposed concrete against industrial elements. A spiral staircase provides access to the upper levels, with residents greeted with a large skylight illuminating natural light into the dining, living, and bedroom spaces. A metal grate creates an internal courtyard on the upper level while allowing light to reach the lower level as well.

Photos by Toshiyuki Yano 

The Hardt

Pin It on Pinterest