3×10 House (2015) by AHL Architects Associates

3×10 House (2015) by AHL Architects Associates

Located in Định Công, Hoàng Mai, Hà Nội, Vietnam, 3×10 House (2015) by AHL Architects Associates | The Hardt

 

Located in Định Công, Hoàng Mai, Hà Nội, Vietnam, 3×10 House (2015) by AHL Architects Associates. Hanoi has been spontaneously developing and tube house has become a popular style in this city: the houses stand beside each other, deep in narrow alleys, layer like sardines. After design and construction, the first impression of the house is probably the cleanliness and light overflowing inside.

 


 

 

 

© Hoang Le Photography

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 


 

A House in Trees (2016) by Nguyen Khac Phuoc Architects

A House in Trees (2016) by Nguyen Khac Phuoc Architects

A House in Trees (2016) by Nguyen Khac Phuoc Architects located in Từ Sơn, Vietnam | The Hardt

 

A House in Trees (2016) by Nguyen Khac Phuoc Architects located in Từ Sơn, Vietnam.There are 2 voids inside the house, each of which solves specific issues. The first void is placed at the entrance, which creates a padding to avoid the smug; shapes are created to avoid direct natural light. The second void is placed at the center of the house, which plays as a point to balance the nature. At this space, nature appears with its elements such as trees, natural light, the wind, and rains.

 


 

“A House in Trees” locates in a small narrow land, which was divided with the area of 5×15(m) in Tu Son town, Bac Ninh, Vietnam. This area is facing rapid industrialization and urbanization. There are several problems with the site such as noise and smog from traffic; and negative effects from industrial zone. The main façade is faced west. The house is designed for a couple and their teenage daughter and son. The functions include 3 bedrooms with toilets, a living room, a kitchen, a garage and store and an entertainment room, worship, laundry. The owners want a house that could improve their living condition. In this project, we propose 2 voids inside the house in order to solve the problems. The first void is placed at the entrance, which creates a padding to avoid the smug; shapes are created to avoid direct natural light.

 

 

 

 


 

The second void is placed at the center of the house, which plays as a point to balance the nature. At this space, nature appears with its elements such as trees, natural light, the wind, and rains. Stairs and lobbies are in the center connecting spaces. People may feel that they walk on the top of trees when moving in the space. A garden is opened to the central void, connecting living room, kitchen and dining room. The owners can feel natural light, trees, wind, and rain in their bedrooms. At any space inside the house, the owner still could get in touch with nature directly. “A house in trees “was born with its unique context. Through this project, we want to balance the nature in order to make a better living condition for people while urbanization and industrialization are impacting badly on the environment.

 

 

© Trieu Chien

 

 


 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 


 

Thanh House (2013) by Vo Trong Nghia Architects

Thanh House (2013) by Vo Trong Nghia Architects

Located in Binh Thanh District, Vietnam, Binh Thanh House (2013) by Vo Trong Nghia Architects + Sanuki + NISHIZAWAARCHITECTS | The Hardt

 

Located in Binh Thanh District, Vietnam, Binh Thanh House (2013) by Vo Trong Nghia Architects + Sanuki + NISHIZAWAARCHITECTS. Situated in the center of Ho Chi Minh city in Vietnam, Binh Thanh House was designed for two families; a couple in their sixties, their son, his wife and a child. The plot has a bilateral character, one is facing to a noisy and dusty street in a typical developing and urbanizing area in the city and one is very close to a canal and Saigon Zoo with plenty of greenery.

 


 

Against a backdrop of this duality of its setting, the concept of the house is to accommodate two different lifestyles in a tropical climate; a modern and well-tempered lifestyle with mechanical equipment such as air-conditioners, and a natural and traditional lifestyle, utilizing natural lighting and ventilation with water and greenery. The house is composed of two different spaces positioned alternately. Spaces for modern lifestyle are allocated in three floating volumes wrapped by concrete pattern blocks. And the spaces between these three volumes are widely open to the exterior and allocated for the natural lifestyle where the residents enjoy wind, sunlight, green and water.

 

 

 


 

Three volumes are shifted back and forth to bring natural light into the in-between spaces, as well as to create small gardens on each floor. The bottoms of the volumes become the ceilings for the in-between spaces. These surfaces are designed with various curved shapes, providing each in-between space with different lighting effects. Bedrooms and other small rooms are contained in the floating semi-closed volumes to enhance security and privacy. On the other hand, the open in-between spaces are designed to be independent living spaces for two families. Pattern blocks, which used to be a popular shading device in Vietnam to get natural ventilation, are made of pre-cast concrete with 60cm width and 40cm height. It not only prevents the harsh sunlight and heavy rain but also enhances the privacy and the safety. While this house looks different from the stereotypical townhouses in Ho Chi Minh City, all the architectural solutions are derived from the local lifestyle and wisdom. The House offers an interpretation of the ecological lifestyle in the modern tropical city. It is where modern and natural life is compatible with each other.

 

 

© Hiroyuki Oki

 

 


 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 

 


LT House (2016) by Tropical Space

LT House (2016) by Tropical Space

Located in Long Thành District, Vietnam, LT House (2016) by Tropical Space | The Hardt

 

Located in Long Thành District, Vietnam, LT House (2016) by Tropical Space. This small house is located in a new residential area in Long Thanh District. The owner is a newlywed with the desire of having their own house. With the limited area, the architects think that the private space should be shared to have more space for the sharing area. The furniture is designed simply and easy to make. To save the cost, the owner has bought the material and make all of them. Therefore, the cost for this part was saved significantly. The front and back yards are the buffer space to reduce to hot from outside environment. The front yard is a relaxing area such as for morning coffee. This is the place that wind, sunlight and the shadow of the brick wall meet each other.

 

 


 

 

The ground floor is a multi-function space. It is used for both to gather friends and for a small coffee shop in the future. The mezzanine is the family space including two bedrooms (one for the couple, one for the baby in the future), kitchen and dining table. This sharing space is designed for the user to feel the direction of the breeze and touch the shadow and sunlight while they move from the ground floor to the stair and this sharing space. LT House belongs to the research for Affordable Houses in Vietnam of Tropical Space. The team is willing to create beautiful and enjoyable living space for middle-income labor around Vietnam

 

© Trieu Chien

 


 

 

Aesthetically and Geographically Related Projects:

 

 


LT House (2016) by Tropical Space

LT House (2016) by Tropical Space

Located in Long Thành District, Vietnam, LT House (2016) by Tropical Space | The Hardt

 

Located in Long Thành District, Vietnam, LT House (2016) by Tropical Space. This small house is located in a new residential area in Long Thanh District. The owner is a newlywed with the desire of having their own house. With the limited area, the architects think that the private space should be shared to have more space for the sharing area. The furniture is designed simple and easy to make. To save the cost, the owner has bought the material and make all of them. Therefore, the cost for this part was saved significantly.

 

 

 


 

The front and back yards are the buffer space to reduce to hot from outside environment. The front yard is a relaxing area such as for morning coffee. This is the place that wind, sunlight and the shadow of the brick wall meet each other. The ground floor is a multi-function space. It is used for both to gather friends and for a small coffee shop in the future. The mezzanine is the family space including two bedrooms (one for the couple, one for the baby in the future), kitchen and dining table. This sharing space is designed for the user to feel the direction of the breeze and touch the shadow and sunlight while they move from the ground floor to the stair and this sharing space. LT House belongs to the research for Affordable Houses in Vietnam of Tropical Space. The team is willing to create beautiful and enjoyable living space for middle-income labor around Vietnam.

 


 

Aesthetically Related Projects Below:

 

 


 

MENU
SEARCH
The Hardt

Pin It on Pinterest